Foto: Infoliga.rs

Dramatični snimci stižu sa planine Golije na kojoj snežna mećava nosi sve pred sobom. Potpuno odsečena za saobraćaj je deonica Preko Brdo - Odvraćenica. Usled snežne mećave na ovoj deonici u snežnom haosu tokom dana ostalo je zavejano nekoliko automobila koji su se našli na tri kilometara na putu od Odvraćenice ka Novom Pazaru.

„U pitanju su skijaši koji su parkirali automobile i sada ne mogu da ih pomere, koji su se oglušili o sve apele koje su nadlženi uputili i ostali su zaglavljeni. Mehanizacija ide ka njima kako bi put bio pročišćen, a oni na bezbednom“, rekao je za RINU Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica, a prenosi Telegraf.

On dodaje da je najkritičnija situacija na Goliji i čim sneg stane kreće se u probijanje zavjanih putnih pravaca u udaljenim planinskim selima. U ostalim delovima opštine stanje nije alarmantno i nema odsečenih sela.

„Mehanizacija je do Odvraćenice prošla jednom, međutim već sledeći put to je bilo nemoguće. Obustavli smo probijanje nanosa, jer dok traje snežna mećava uzaludno je pokušavati čišćenje. Na terenu su ostali bager i utovaravač. Formirani su snežni nanosi visoki nekoliko metara. Ekipa je otišla da pomogne i zavejanim skijašima koji su ostali zaglavljeni“, izjavio je Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

Podsetimo, meteorolozi su najavili za danas jake udare vetra, praćene kišom i snegom, a narednih dana sledi i nagli pad temperature.

Zbog jakog vetra i snega u Srbiji je na snazi naranžasti meteo alarm, što znači da je vreme opasno, a slike koje stižu iz cele zemlje pokazuju razmere nevremena u zemlji.

Bonus video: Veliko nevreme pogodilo Novi Sad

Komentari

Svi komentari (0)