Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Predstavnici Rusa u Beogradu koji se protive vlasti Vladimira Putina otkazali su danas, zbog tragedije koja se desila u Moskvi, protestni skup najavljen u vidu šetnje od Trga republike do ruske ambasade, pa su ga pomerili u park ispred spomenika Aleksandru Puškinu, ali ih je policija upozorila da odustanu iz bezbednosnih razloga.

Osnivač nevladine organizacije Rusko demokratsko društvo Pjotr Nikitin rekao je da su, posle terorističkog akta u Moskvi, odustali od protestne šetnje, ali da su hteli da održe komemorativni skup kod spomenika Puškinu i polože cveće. Iz policije su, međutim, dobili ozbiljne poruke da im preti opasnost ako se okupe, a obavešteni su i da su danas u Beogradu zabranjeni svi javni skupovi, rekao je Nikitin.

PROČITAJTE JOŠ

Nikitin je objasnio da su zato odustali od komemorativnog skupa, ali da su to kasno saznali i objavili na društvenim mrežama, te da je, s obzirom da sve njihove pristalice to nisu videle, došao da im objasni situaciju.

Pripadnika policije je u parku Ćirila i Metodija kod Vukovog spomenika, gde se nalazi spomenik Puškinu, bilo i u uniformi i u civilu dosta više nego članova novinarskih ekipa, a pogotovo Rusa koji su došli.

Nikitin je poručio da je informacije iz policije potrebno ozbiljno shvatiti, bez obzira što su dobijene putem telefona, bez pisanog obrazloženja.

BONUS VIDEO RDF u Beogradu odao poštu nastradalima u Moskvi, policija upozoravala na bezbednosni rizik

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar