Protest prosvetnih radnika Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Peta beogradska gimnazija reagovala je na tekst objavljen na portalu Nova.rs, a u vezi sa izjavom njihove koleginice koja je juče na protestu prosvetnih radnika razgovarala sa novinarkom portala i spomenula predsednicu Skupštine Srbije Anu Brnabić i ministra finansija Sinišu Malog, koji su bili đaci ove škole.

Nastavnici Pete beogradske gimnazije demantuju izjavu njihove koleginice (koja je za Nova.rs zatražila da bude anonimna), da je juče u školi bila nastava. U to vreme bio je organizovan drugi protest prosvetnih radnika.

Oni naglašavaju da se ograđuju od svega što je njihova koleginica izjavila u vezi sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić i ministrom finansija Siniše Malog, koji su bili đaci ove škole.

„U Petoj beogradskoj gimnaziji bila je sprovedena odluka reprezentativnih sindikata o totalnoj obustavi nastave, nisu držani časovi, a ovu odluku su podržale i one kolege koji nisu članovi sindikata. Takođe, veliki broj nastavnika iz kolektiva je bio na današnjem protestu. Niko od nas nije davao ni jednom mediju bilo kakvu izjavu“, rekli su iz Pete beogradske gimnazije.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, juče je održan drugi po redu protest prosvetnih radnika, nenastavnog osoblja i zaposlenih iz predškolskih ustanova, a jedan od govornika preneo je poruku od kolektiva Pete beogradske gimnazije da pozivaju Anu Brnabić i Sinišu Malog da se pridruže protestu.

Nakon protesta, reporterka Nova.rs razgovarala je sa učesnicima protesta, a između ostalog, i sa profesorkom koja je navela da je iz Pete beogradske gimnazije. Ispričala je da su Brnabić i Mali sedeli u „njihovim klupama, te da je šteta što danas ne pokazuju razumevanje“.

BONUS VIDEO: „Opet ste nas prevarili“ – održan protest prosvetnih radnika