Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/Nova.rs

Udruženja poljoprivrednika koja su juče pregovarala o zahtevima u Vladi Srbije, ipak su danas prihvatila postojeći predlog nakon dodatnih razmatranja. Ipak, oni najavlju da nisu u potpunosti zadovoljni i da bi već sutra ponovo mogli da blokiraju ulice ukoliko to bude potrebno.

Predstavnik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Đoka Ćurčić potvrdio je za Danas da je svih sedam udruženja koja su bila na pregovorima pristalo da se prihvati dogovor koji je ponuđen iz Vlade Srbije, javlja Danas.

„Dosta ima nezadovoljnih, i naša udruženja i poljoprivrednici, jer ništa to nije rešeno ovim što su nam dali. Ali odlučili smo da i mi budemo fleksibilni i zbog tragedije koja se desila, da ne maltretiramo građane. Mi smo se za sada povukli, ali to ne znači da sutra nećemo opet sve blokirati“, kaže on.

PROČITAJTE JOŠ

Kako dodaje, predstavnik poljoprivrednika Mileta Slankamenac će sutra ujutru otići da potpiše dokument.

„Povukli smo se, nešto smo dobili, ali još nije realizovano, čekamo potpis sutra i nadamo se da će to biti ispunjeno. Mi ćemo morati još da se borimo za poljoprivredu, agrarna politika nam je loša poslednjih 30 godina“, navodi Ćurčić.

On ističe da se svih sedam udruženja usaglasilo oko ove odluke.

„Ostali smo jedinstveni, prvi put od kada postojimo, ujedinili su se i stočari i ratari. Planiramo u budućnosti da povežemo i malinare i kompletnu poljoprivredu Srbije, da probamo da napravimo inicijativu za opstanak poljoprivrede Srbije“, najavljuje Ćurčić.

Pročitajte još:

Kako kaže, premijerka Srbije Ana Brnabić dala im je ponudu i tražila da zauzvrat oni povuku blokade.

„Mi smo odgovorili da prvo želimo da obavestimo sve poljoprivrednike u Srbiji, pa ako oni pristanu da se barikade povuku, mi ćemo ih povući, ako ne, onda ćemo dalje pregovarati. Probaćemo prvo sa zahtevima, da sednemo i da razgovaramo i dođemo do konkretnih rešenja. Ministarstvo poljoprivrede je jako zapušteno. Mnogo toga lošeg je urađeno, a mi se nismo bunili. Ali sada smo počeli i mislim da sada više nećemo stati“, poručuje naš sagovornik.

BONUS VIDEO: Poljoprivrednici Srbije: Da li je vlast razjedinila poljoprivredne proizvođače?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare