Foto: N1/ Milan Nikić

Braničevski poljoprivrednici od osam časova su nastavili blokade puteva na dva mesta, a kod mosta u Ljubičevu, u 11 časova je došlo do teškog incidenta kada je kamion na silu pokušao da prođe blokadu.

„Šleper Scania registarcionih oznaka VŠ080HE je zaobišao kolonu vozila koja su stajala pred našom traktorskom blokadom, udario traktor i gurao ga po putu, a mi smo bežali da nas ne udari. Mi smo odmah priskočili, vozač nam je psovao majku seljačku i svašta nam rekao. Ja sam držao vozača i sklonio ga od ljutitih kolega. Došla je policija, uzela mu podatke. U 12:12 časova smo ga, u znak dobre volje, propustili da prođe šleperom, kako bi splasnule tenzije. Mi smo u blokadi u Ljubičevu dok ne dobijemo neke vesti od kolega sa pregovora u Vladi Srbije“, kaže za N1 Aleksandar Milovanović, potpredsednik UPP Stig iz Požarevca.

Pročitajte još:

Seljaci iz Stiga sa oko 300 traktora nalaze se blizu dva mosta preko Velike Morave i potpuno blokiraju saobraćaj koji ide od autoputa Beograd-Niš ka istoku Srbije.

Više od današnjim protestima pročitajte u posebnoj vesti.

Zaleteo se automobilom na poljoprivrednike

Podsećamo, sinoć u Grdici dogodio se incident kada se automobil zaleteo u masu okupljenih poljoprivrednika koji su prenoćili u tome mestu. Stočar Dejan Četrović opisao je za Nova.rs šta se dogodilo.

„Bilo je 100 ljudi u Grdici. Auto koji se zaleteo u masu je obišao policiju, proleteo ka nama. Srećom me jedan čovek gurnuo, ali me zakačio retrovizor“, kaže stočar iz Adrana Dejan Četrović.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Policija ga je jurila u smeru ka Čačku i jutros smo čuli da je priveden.

Dejan ima 20 krava i zahteva da se ispune svi zahtevi.

„Mleko nam plaćaju 50 dinara po litru, to je bruka i sramota. Ne možemo da preživimo, jer isključivo živimo od stočarstva“, priča on za Nova.rs.

Opširnije pročitajte u posebnoj vesti.

BONUS VIDEO: Poljoprivrednici Srbije_ Vlast šalje bahate mafijaše na domaćine!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare