Poljoprivrednik Predrag Veljković uključio se u jutarnji program "Pokreni se" na televiziji "Nova S" i ispričao kako je izgledala njihova mirna protesna vožnja traktorima koja je otpočela u utorak. Ističe da su stigli u mesto Grdica, na kružnom toku na Ibarskoj magistrali, te da su planirali da nastave put Kraljeva. Ipak, juče oko 12 sati popodne, njih je zaustavila soabraćajna policija. Od tada, ovi poljoprivrednici su i dalje na istom mestu. To je njihova četvrta noć provedena u ovom delu Srbije.

„Noćas je posle ponoći došlo do probijanja blokade iz pravca Kraljeva od strane jednog vozila koje je bukvalno ušlo ovde ogromnom brzinom, oko 80 kilometara na sat, srećom niko od poljoprivrednika nije povređen“, ispričao je Veljković.

O ovom incidentu za Nova.rs govorio je i stočar Dejan Četrović koji je rekao da se automobil koji se zaleteo u masu prvo obišao policiju, ali da je on srećom prošao bez povreda jer ga je jedan čovek gurnuo.

„Ibarska magistrala će biti blokirana“

Danas je sastanak u Vladi Srbije. Veljković kaže da neće popustiti i da traže ispunjenje svih sedam zahteva.

Pročitajte još:

„Oni pokušavaju da nešto daju stočarima, a ratarima ništa, ali ja poručujem da to ne može. Od 10 sati, kao podršku našim kolegama dok su na sastanku, Ibarska magistrala će biti blokirana u Mrčajevcima i biće blokiran stari čačanski put u selu Samajle. Blokada će trajati do ispunjenja naših zahteva“, poručio je poljoprivrendik.

U 12h imaju najavljene nove blokade.

Više o tome pogledajte na početku teksta.

BONUS VIDEO: Blokada puta u Pančevu i na ulazu u Kraljevo: Poljoprivrednici iz Bogatića kreću za Beograd

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar