Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Danas je u Beogradu organizovano obaranje jednog Ginisovog rekorda. Naime, čak 256 žena sa identičnim imenom i prezimenom, Milica Jovanović, okupilo se kako bi oborilo rekord koji je od oktobra do sada držalo 178 Japanaca sa imenom Hirokazu Tanaka. I u tome su uspele.

Ova kombinacija imena i prezimena nije izabrana slučajno. Naime, istraživanja su pokazala da je najčešće žensko ime u Srbiji Milica, a najčešće prezime Jovanović.

Tako su Milice Jovanović došle iz cele Srbije kako bi se zajedničkim snagama upisale u čuvenu Ginisovu knjigu rekorda.

Pročitajte još:

Jedna Milica Jovanović sa kojom smo razgovarali došla je iz Čačka, a za Nova.rs kaže da je za ovaj poduhvat saznala slučajno, videvši vest na internetu.

„Videla sam vest na nekom od portala, moguće je da je čak bio i vaš. Delovalo mi je baš zanimljivo, želela sam da budem deo toga i rešila sam da dođem“, ističe Milica.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kaže da ju je mnogo zanimalo koliko još žena u Srbiji deli njeno ime i prezime.

„Očigledno je česta kombinacija imena i prezimena, ja i u svojoj okolini imam Milicu Jovanović“, navodi naša sagovornica.

Druga Milica Jovanović sa kojom smo razgovarali je iz Beograda, tako da joj nije bilo teško da danas dođe i učestvuje u obaranju ovog zanimljivog rekorda.

Ono što je zanimljivo jeste da Milica i u svojoj široj porodici ima jednu Milicu Jovanović, a imala ih je nekoliko i na fakultetu.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Nije nikada bilo neprijatnih nekih situacija, ali umelo je da bude nezgodno kad nas prozivaju na fakultetu. Srećom, razlikujemo se po liku pa nije bilo problema“, priča kroz smeh Milica.

Razgovarali smo sa još jednom Milicom Jovanović. Ovoga puta, reč je o Milici iz Mramorka kod Pančeva.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Čim sam videla da se organizuje ovo, znala sam da hoću da učestvujem. Došla sam da oborim taj rekord!“, rekla je Milica, koja je na ruci nosila broj 222, od ukupno 256.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon upisivanja i prebrojavanja, sve Milice su stale na binu, a onda je došlo i zvanično obaveštenje od predstavnika Ginisa – rekord je oboren!

BONUS VIDEO Plivanje jednom rukom: Podvig za Ginisa u sedmoj deceniji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar