Fakultet organizacionih nauka FON Foto:Shutterstock/zrad

Fakultet organizacionih nauka godinama unazad visoko se kotira na listama najtrežnijih fakulteta Univerziteta u Begoradu. Obrazovni profili iz oblasti menadžmenta, IT lii ekonomije pokazali su se kao veoma unosni na tržištu rada. U susret prijemnom ispitu donosimo rešenja testa od prošle godine, koja bi budućim brucošima mogla pomoći da se što bolje pripreme.

Test iz matematike sadrži 20 zadata i svi se vrednuju sa po 5 poena. Ukoliko ne želite da se opredelite za jedan od prvih pet ponuđenih odgovora možete da označite ,,N”, što se vrednuje sa 0 poena.

Za pogrešan odgovor se oduzima 0.5 poena. Ako za konkretan zadatak označite više od jednog ili ne označite ni jedan odgovor, kao i ako se na bilo koji način nepravilno označi odgovor, oduzima se 1 poen.

Foto: upis.fon.bg
Foto: upis.fon.bg

Test opšte informisanosi sadrži 30 pitanja, tačan odgovor donosi 1 poen, a netačni odgovori nose negativne bodove, -0 i -1. 

PROČITAJTE JOŠ

Odogovr „NE ZNAM“ koji je označen slovom n ne donosi nikakve bodove. Ispravno je popuniti samo jedan od ponuđenih odgovora. Nepopunjavanjem nijednog odgovora, popunjavanje dva ili više odgovora, kao i precrtavanje jednog ili više odgovora donosi kaznene negativne bodove. Na listu sa zadacima možete pisati bilo šta i možete ga koristiti kao tehničku pomoć za popunjavanje kartona sa odgovorima. Na kartonu smete samo da popunite jedan od ponuđenih odgovora dobijenim markerom, stoga ih popunjavajte vrlo pažljivo.

Celokupan test sa rešenjima pronađite ovde.

BONUS VIDEO: TOP 5 fakulteta sa kojima odmah nalazite posao

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare