Nakon prošlonedeljne drame i protesta građana protiv prokopavanja Savskog nasipa zbog čega su, makar privremeno, radovi obustavljeni, pojavio se novi problem na istoj lokaciji. Grupa nezadovoljnih građana odnosno vlasnika plutajućih objekata koji su pobedili na licitaciji za zakup vodnog zemljišta dobili su obaveštenje da izmeste svoje splavove o svom trošku, kako bi grad izveo infrastrukturne radove. Međutim, to bi moglo da potraje i do 90 dana, pa se vlasnici splavova koji su prošli na konkurusu i dobili svoje mesto na obali pitaju - gde će sada?

Naime, vlasnici splavova koji su prošli licitaciju, ukupno njih 27, nezadovoljni su zbog toga što su 28.marta od Sekretarijata za inspekciju dobili obaveštenje da moraju da izmeste svoje splavove o svom trošku, sve dok se ne završe infrastrukturni radovi, a to bi moglo da potraje i do 90 dana, pa tek onda da se vrate.

Pravna zastupnica vlasnika splavova na Savskom keju Vesna Josić kaže za N1 da su ovim obaveštenjem svi iznenađeni s obzirom da to niko nije spominjao.

„Sve vreme kruži priča da će deliti rešenje o uklanjanju splavova ljudima koji nisu licitirali, odnosno nisu prošli konkurs, da bi se oslobodila mesta da budu postavljeni ovi koji su izlicitirali, ali da će prethodno da bude urađena infrastruktura i tako dalje“, objašnjava pravnica.

Pročitajte još:

Odjednom, naglašava ona, baš kada su vlasnici splavova koji su izlicitirali, potpisali ugovore i deponovali menice, dobili rešenje da i oni treba da se sklone.

„Znači, ovde treba da ostane potpuno čista obala, da grad uradi svoju infrastrukturu, a nakon toga da vlasnici splavova koji su potpisali ugovore, dođu. Na tabli predviđenog projekta piše da je rađenje infrasturkture predviđeno 90 dana. Radovi još nisu ni počeli, pa je neizvesno kada će radovi početi, gde će svi ovi ljudi da se sklone“, pita Josićka.

Splavovi koji nisu na Savskom nasipu, takođe su, prema rečima pravnice, dobili obaveštenja da svi moraju da se sklone kako bi obala ostala čista.

„Pozivaju ih da se sklone, da bi grad uradio infrastrukturu, pa raspisao licitaciju, pa ko dobije, može da dođe. Gde će da se sklone tih sto i nešto splavova?“, pita se ona.

Opširnije pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO: Stigli vlasnici splavova, čekaju u kolima u blizini Sapiceve vile

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare