Foto: N1

Univerzitet u Nišu odbio je da vrati u državni budžet više od 62 miliona dinara, kako mu je naložila budžetska inspekcija Ministarstva finansija zbog utvrđenih nepravilnosti u poslovanju, uz ključno obrazloženje da nema taj novac, piše Danas.

Inspekcija je rešenje donela 25. oktobra 2022. godine, sa zahtevom da se taj novac zuplati u roku od 60 dana, na šta je rektor Dragan Antić 13. januara 2023. odgovorio da ustanova „nije u mogućnosti da izvrši nalog“, jer nema ta sredstva, a smatra i da rešenje nije u skladu sa propisima.

Univerzitet i Ministarstvo finansija nisu odgovorili na pitanja Danasa o detaljima i epilogu slučaja.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, Ministarstvo finansija je još krajem oktobra prošle godine naložilo Univerzitetu u Nišu da vrati u budžet građana više od 62 miliona dinara, jer su taj novac nezakonito potrošili i to uglavnom na plate zaposlenih, a još nije poznato da li su to i učinili, ali jeste da su pokrenuli upravni spor koji još nije okončan.

Budžetska inspekcija kontrolisala je poslovanje niškog Univerziteta i utvrdila da su nekoliko godina, uglavnom za plate zaposlenih, trošili više novca iz budžeta nego što su smeli.

BONUS VIDEO: Investitorski urbanizam u Nišu: Srtučnjaci upozoravaju da novi kompleks uništava postojeće zelenilo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar