Foto: Shutterstock/Privatna arhiva

Umesto da uživaju, Dragoslav Glogonjac iz Beograda i njegova porodica prošle subote preživeli su pravi pakao tokom posete baki u Gornjem Milanovcu, kada je njihova sedmogodišnja ćerka pala u tamošnjem parku i povredila ruku. Dragoslav je odmah odveo ćerku na pregled u Opštu bolnicu Gornji Milanovac u kojoj je, kako tvrdi za Nova.rs, doživeo neprijatno iskustvo od strane dežurnog doktora Dragana Petkovića. Prema njegovim rečima, doktor se naljutio zato što je baki koja je bila sa njim i devojčicom u ordinaciji zazvonio telefon. Kaže da je doktor počeo da viče, čak je i napustio ordinaciju, a zbog takvog neprofesionalizma i odnosa prema povređenoj devojčici, Dragoslav je podneo prijavu zdravstvenoj inspekciji Ministarstva zdravlja protiv doktora. Dragoslav nam do detalja prepričava šta se dogodilo tog dana. Sa druge strane, iz bolnice kažu da im to ne liči na njihovog kolegu i njegovu narav.

„Dete se igralo u parku i u jednom trenutku saplela se i pala sa neke spravice sa jako male visine, ali očigledno nezgodno i povredila je lakat. Jako ju je zabolelo, maltene se ukočila od bola i odmah sam je uzeo da je povedem kod lekara. Sa mnom je bila i njena baka i mlađa ćerka od pet godina. Uputili smo se ka Opštoj bolnici Gornji Milanovac na hitan prijem. Kada smo stigli, bilo je poprilično prazno, maltene nije bilo nikog. Uputili su nas u ordinaciju rekavši da je tu dežurni hirurg, ortoped koji će da pogleda povredu“, priča naš sagovornik.

Kako dalje objašnjava, ušli su unutra objašnjavajući šta se dogodilo.

„Rekao sam da ćerku jako boli i da doktor treba da pogleda povredu. Sestra je pitala imamo li uput i da li smo bili u Hitnoj pomoći, rekoh joj da nismo. Pitao sam hoćete li da pregledate dete. Doktor mi kaže pa sad kad ste tu na vratima, ja moram da pregledam, šta ću? Ušli smo unutra, ćerka je sela na krevet i u tom trenutku mojoj tašti zvoni telefon. Pozvala ju je moja supruga kojoj smo javili da se mala povredila i da smo u bolnici i kad se ona javila, doktor počinje da viče na nas“.

Pročitajte još:

Dragoslav ističe da je pokušao smireno da kaže doktoru da ne viče pred povređenim detetom.

„Doktor je rekao kakav je to način, ne možete vi u mojoj ordinaciji da se javljate na telefon, na šta to liči? Kažem mu smireno nemojte da vičete, ne možete tako da razgovarate sa nama. On meni kaže vi ćete meni da kažete kako ću da razgovaram sa vama u mojoj ordinaciji. Onda je rekao nešto u smislu dosta je meni vas Beograđana, nadobudnih, pošto je, pretpostavljam, čuo naglasak“, priča Dragoslav koji je i posle sedam dana, vidno uzrujan zbog cele situacije.

Iako je bio iznerviran, a ujedno i zabrinut zbog povređene devojčice koja je sve vreme sedela i posmatrala šta se dešava oko nje, Dragoslav je, kako priča, rekao doktoru da takvo ponašanje nije u redu, te da će pozvati zdravstvenu inspekciju.

Dete, bolnica, ruka, infuzija
Foto: Shutterstock

„Rekao sam mu ne možete tako, na šta to liči, sad ću da vam zovem inspekciju, a on će meni ma zovi koga hoćeš, prijavi me, ne interesuje me, meni je ostalo još dve godine do penzije. Čovek se pokupi i ode iz ordinacije. Toliko me je izbacio iz takta, ćerka sluša tu viku i dreku i sad kao doktor treba da pregleda posle svega. To bi bila nemoguća misija, ne bih dozvolio takav pregled ni u ludilu“.

Objašnjava da je u međuvremenu medicinska sestra pogledala povredu i rekla im da je devojčici ruka otekla, da slučaj nije za ovu bolnicu i da je najbolje da idu za Beograd.

„U trenutku kada ćerka i ja krećemo, doktor se vraća u ordinaciju. Pitam ga kako se zove, on mi kaže, ja mu kažem da ću ga prijaviti. Pročitao sam mu na mantilu da je urolog. Kako on kao urolog uopšte može da se bavi ortopedskim slučajem? U svakom slučaju, imao je dužnost da pruži hitnu lekarsku pomoć, da vidi koja je povreda, da pita da li boli i da li da joj da nešto protiv bolova, da joj imobiliše ruku. Otišli smo, bio sam i nervozan zbog svega toga, ali i uplašen za detetovo zdravlje, nisam znao gde ću, šta ću i odlučim da krenem odmah u Beograd u dežurnu bolnicu, a to je bila Tiršova. Vozio sam sto i nešto kilometara dete sa takvom rukom“.

Dete u bolnici, bolnica
Foto: Shutterstock

Čim su stigli uTiršovu, Dragoslav kaže da je devojčica odmah bila zbrinuta.

„Odmah su nas primili, snimili su joj ruku, istog dana je bilo pozicioniranje tog slomljenog lakta u totalnoj anesteziji, znači ozbiljna operacija koju je radio direktor Tiršove doktor Dučić za kog kažu da je najbolji ortoped u zemlji i regionu, a kog su zvali od kuće da dođe. Sigurno ne zovu doktora za bilo kakvu povredu, zato možete misliti koliko je povreda bila ozbiljna. Sve je super odrađeno i tim ljudima svaka čast, oni su svi apsolutno svi, od portira do sestara, tehničara, trijaže, bili profesionalni, zaista ne mogu da vam opišem taj nivo zdravstvene nusluge, svaka im čast“, ističe Dragoslav.

Devojčica je, priča njen otac, ostala na klinici dva dana, zajedno sa majkom,

„Ona je sjajno zbrinuta, neće biti nikakvih posledica. Ali je moglo da bude. Toliko sam ljut na tog doktora za tretman koji nam je priredio. Zazvonio je telefon, Bože moj, pa šta ako je zazvonio, možeš da kažeš nemojte se jabvljati ili izađite iz ordinacije, ili nemoj ništa da kažeš, vidiš da smo svi van sebe. Ne znam kako je mislio posle svega da priđe detetu koje je istraumirano em zbog povrede em zbog njegovog nastupa“.

Dragoslav Glogonjac Foto: Privatna arhiva

Dragoslav i njegova porodica podneli su prijavu zdravstvenoj inspekciji protiv doktora Dragana Petkovića.

„On je ugrozio zdravlje mog deteta. Naterao me je da vozim kao manijak za Beograd, shvatate šta je uradio? U kolima sam pozvao našeg kućnog pedijatra i pitao ga šta da radimo, pa sam dao ćerki brufen, makar da joj uminu bolovi. Nula od usluge od dotičnog gospodina, nula“, kaže ogorčen Dragoslav.

Opšta bolnica Gornji Milanovac: Doktor je tihe naravi

Povodom navoda Dragoslava Glogonjca, kontaktirali smo Opštu bolnicu Gornji Milanovac, a osoba s druge strane žice koja se predstavila kao biohemičarka, rekla je da je čula za incident od subote, ali da nije znala da je zbog toga podneta prijava protiv doktora.

„Sećam se šta se dogodilo. Ne mogu ništa da vam kažem niti da vam odgovorim na pitanja dok ne dobijemo izjavu doktora, koju ćemo potom proslediti nadležnima, pa tek onda nakon njihovog viđenja problema, videćemo šta će se dalje dešavati. Zaista nisam ni pravnik ni novinar“, kaže naša sagovornica.

Ona je potom dodala da je doktor Petković jedan iskusan i stabilan doktor tihe naravi.

„Apsolutno mi ovo ne ide uz njega, ali dobro. U svakom slučaju, mora da se čuje i druga strana, svedoci ukoliko postoje, da daju pisanu izjavu i kažu šta se dogodilo, ima puno stvari koje moraju da se prođu da bih uopšte nešto mogla da vam kažem“, zaključuje naša sagovornica..

Povodom ovog slučaja, pored Opšte bolnice Gornji Milanovac koja je doktoru Draganu Petkoviću prosledila naš mejl, kontaktirali smo i Lekarsku komoru Srbije i Odeljenje za zdravstvenu inspekciju koje nam je odgovorilo da je „naša predstavka prosleđena nadležnoj zdravstvenoj inspekciji u Čačku“.

BONUS VIDEO: Osnova škola bez grejanja: Svakog dana se odlaže povratak đaka, roditelji besni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare