Foto:prrintscreen/Prva TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će početkom decembra korisnicima socijalne pomoći biti isplaćeno po 10.000 dinara.

Vučić je za TV Prva rekao da ima 170.000 korisnika socijalne pomoći i najavio da će po 10.000 dinara dobiti još 51.000 ljudi, među kojima su „slepa lica, dementne osobe i starija lica sa neizlečivim bolestima“, kao i da će studenti imati 20 odsto popusta na vozne i 10 odsto popusta na avionske karte.

On je pozvao lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da prvo vrati 35 miliona dinara roditeljima dece iz vrtića, a onda penzije.

Govoreći o najavama SSP da će posle izbora u slučaju pobede penzionerima vratiti novac koji im je uzet smanjenjem penzija 2014. godine, Vučić je rekao da su preduzete mere fiskalne konsolidacije „da bi se država spasila“.

Mi smo radom i posvećenošću to uradili, ali ne bismo to mogli da uradimo da nismo imali poverenje penzionera. Tada smo smanjivali penzije mahom ljudima koji imaju visoke penzije, rekao je on.

PROČITAJTE JOŠ

Vučić je pozvao lidera SSP Dragana Đilasa, kojeg je nazvao stvarnim liderom liste „Srbija protiv nasilja“ da prvo vrati 35 miliona evra koje država vraća roditeljima kojima je kao gradonačelnik duplo naplaćivao boravak dece u vrtićima.

Skinete sa računa 35 miliona kao dobar gest od onog novca koji ste stekli kad ste bili na vlasti, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO Kako se zloupotrebljavaju najsiromašniji: I socijalna pomoć u Srbiji često zavisi od podrške vlasti