Udruženje potrošača "Efektiva" objavilo je pregled poskupljenja cena usluga kablovskih operatera koji posluju u Srbiji za proteklih godinu dana. Prema ovim podacima, usluge SBB-a najmanje su poskupele, a šampion je Telekom.

Prema njihovim podacima, Telekom Srbija povećao je cene Box paketa za 450 do 1.200 dinara.

Pročitajte još:

Yettel je Hipernet pakete povećao za 500-700 din.

I na kraju, „Efektiva“ je prenela da SBB povećao cenu svojih usluga za 150 dinara, što znači da je to kablovski operater čije su usluge najmanje poskupele.

Podizanje cena usluga i „na kvarno“

Telekom Srbija od 1. maja svim korisnicima ukida postojeće pakete usluga, a nove naplaćuje značajno više. Osim toga, korisnicima koji su odlučili da tehniku Telekoma koju koriste u svom stanu premeste na drugu adresu, uvećavaju cenu paketa, pravdajući je upravo promenom lokacije.

Ovo se desilo i čitaocu Nova.rs Andreju Lazoviću koji je doživeo pravi šok kada je otišao u jednu od MTS poslovnica kako bi kao korisnik prijavio da je promenio adresu svog stanovanja.

On je dosadašnju uslugu Box4 plaćao 5.000 dinara, ali to više neće biti slučaj.

„Mislio sam da je procedura rutinska, ali mi je službenica rekla da će paket drastično poskupeti. Na moje pitanje šta to znači, rekla mi je da se svaka promena u ugovoru kao što je promena adrese ili dodavanje broja telefona beleži i da ćemo umesto 5.000 plaćati 6.100 dinara“, naveo je Andrej.

Foto: Shutterstock

On je takođe zbunjen jer mu nije precizirano da li će poskupljenje početi odmah ili, kao što je ranije najavljeno, od maja.

Osim toga, naš sagovornik ostao je i bez 100 GB interneta koji su bili deo razmene saobraćaja između dva broja koja su bila deo paketa.

„Sada tih 100 GB nemamo, a navodno će nam biti vraćeno kada se ćitava usluga ponovo aktivira na našoj novoj adresi“.

Nova adresa na kojoj je Andrej prijavljen, odnosno njegova stambena zgrada – nema uvedenu optiku, pa je jedino moguće rešenje povezivanje bakarnim žicama.

Iako je time kvalitet usluga značajno poljuljan, to nije omelo Telekom da naplati mnogo više.

BONUS VIDEO Telekom nastavlja kampanju protiv SBB i iz prostorija beogradskih opština

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar