Novi sastanak poslovodstva Fijata sa štrajkačima Fijat plastika

Biznis 01. okt. 202117:00
Podeli:
Foto:N1

Na inicijativu Fijata u ponedeljak će u Kragujevcu biti održan sastanak predstavnika te kompanije sa predstavnicima štrajkačkog odbora fabrike Fijat plastik, rečeno je agenciji Beta u Štrajkačkom odboru.

Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Miljković je potvrdio da ga je državna miriteljka danas obavestila da je Fijat tražio sastanak sa štrajkačima u ponedeljak u 14.30 sati u Kragujevcu.

Kako su juče medije obavestili iz Štrajkačkog odbora, pregovori koji su vodjeni u tri runde uz posredovanje državnog miritelja su propali, jer je Fijat ostao pri svojim odlukama i nije bio spreman na ustupke za razliku od štrajkača.

Miljković je rekao da će na sastanku u Kragujevcu učestvovati državna miriteljka i menadžer Fijata za jugoističnu Evropu Marčelo Batalja i direktor FCA u Kragujevcu Nikola Jerotijević.

On je rekao da Štrajkački odbor ostaje pri stavu da neće da vodi razgovor o zahtevima koji su povod za obustavu rada, sve dok Fijat ne vrati mašine koje je protivpravno tokom štrajka izmestio u drugu kompaniju i dok ne vrati grupu radnika sa prinudnog odmora na posao.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar