Foto: Shutterstock

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da mu je jako bitno da je Vlada ispunila obećanje i da je pojeftinilo još 16 novih proizvoda kojih u rodavnicama ima dovoljno.

On je istakao da je ušteda na tih 16 proizvoda veća od 1.000 dinara. Korpu sa novih 16 proizvoda predstavio nam je lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom prethodnog vikenda.

„Pre toga je pojeftinilo deset proizvoda među kojima i parizer zbog kojeg se opozicija onoliko rugala“, rekao je Mali gostujući na TV Pink.

Siniša Mali Foto:TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

On je naglasio da mu nije jasno čemu to ruganje.

„Mislili su da bežimo od te teme, ali mi smo odrasli na tome. Moja generacija i generacija predsednika Vučića je odrasla na takvom parizeru. Moji klinci jedu parizer i druge proizvode sa ove liste“, istakao je Mali.

PROČITAJTE JOŠ

On je dodao da Srbija napreduje i da ima rekordno nisku stopu nezaposlenosti.

Siniša Mali Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

„Takođe, inflacija ide na dole. U decembru će biti osam odsto. Povećavamo plate i penzije. Već je počela isplata plata u javnom sektoru koje su povećane za 5,5 odsto, a od 1. janura će biti dodatno povećanje od 10 odsto. Takođe, od 1. januara će biti povećane i penzije za 14,8 odsto. Pored toga, najstariji građani će u novembru dobiti jednokratnu pomoć od 20.000 dinara“, rekao je Mali.

On je pozvao penzionere da uzmu penzionersku karticu jer sa njom mogu da ostvare značajne benefite.

BONUS VIDEO Potrošačka korpa veća od pojeftinjenja: Kampanja „parizer“ se nastavlja ili bolje reći proširuje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare