Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Zelena agenda donosi više koristi nego štete, jer je to novi model rasta koji će obezbediti energetsku, ekonomsku i političku nezavisnost i stabilnost Srbiji u narednim godinama i decenijama, izjavila je za TV Hepi potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Ona smatra da je neophodno hitno graditi nove energetske kapacitete u Srbiji i da je energetska infrastruktura jednako važna kao i saobraćajna.

„Moramo da gradimo MHE, skladišta energije, nove vetroelektrane, solarne elektrane, elektrane na biomasu. Da napravimo investicionu Meku, kao u infrastrukturi, gde samo u saobraćaj investiramo više od 20 milijardi evra. To nam je neophodno i u energetici“, poručila je Mihajlović.

„Hitno nam trebaju kapitalne investicije“, istakla je ona i ocenila da 30 godina nema novih projekata, ali to „ne znači da sada ne možemo da napravimo plan kojim ćemo obezbediti energetsku dovoljnost“.

To će značiti i nova radna mesta, privredni rast i nezavisnost i stabilnost u energetskom, ekonomskom i političkom smislu, zaključila je Mihajlović.

Bonus video – Koliko nam je stabilan energetski sistem posle šestog incidenta za samo tri meseca?

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Komentari

Svi komentari (0)