Foto: Pres-služba D2SP

Predsednik Nove stranke D2SP Vladimir Kovačević rekao je danas da je neodgovorno i nedomaćinski voditi finansije Srbije tako da nikada nije u planu da se krediti vraćaju.

„Politika države samo je zaduživanje, čak i u slučaju vraćanja dospelih kredita, a i onih koji u narednom periodu dospevaju, četiri milijarde evra početkom godine, a nekoliko meseci kasnije i dodatnih 2,6 milijardi evra“, ocenio je Kovačević, a saopštila ta stranka.

Podsetio je na „hvalospeve vlasti kako je vraćala skupe kredite uzimajući jeftine“.

„Ja kažem da je to radila bez velikih zasluga. Prosto, takav je bio trend jeftinog novca i niskih kamata. Siguran sam, a sada je potpuno drugačije, da će vlast kriti, koliko god to može, kako se zadužuje skupo i da time razdužuje jeftine kredite“, rekao je Kovačević.

Dodao je da „vlast nikada nije planirala da bi stvari mogle da krenu po lošem i da će doći situacija u svetu da novac od jeftinog postane skup i još da ga nema baš puno na raspolaganju Srbiji“.

Srbija je, kako je rekao, ušla u „zabrinjavajući“ ekonomski položaj i zbog lošeg vođenja energetike, a naročito poljoprivrede i njenog najvažnijeg segmenta, a to je stočarstvo.

Istakao je da u zemlji nedostaje domaće meso i mleko, a da se „komplikuje“ i spoljna politika.

„Veoma smo loši bili u predviđanju. Zbog toga nam je, a istakao sam to već nekoliko puta, neophodna samo ekspertska, a nikako vlada partijskih poslušnika“, ocenio je Kovačević.

Dodao je da će se „stručni timovi Nove D2SP redovno javno izjašnjavati po oblastima u kojima je država ugrožena, nuditi rešenja i time dati doprinos odvraćanju države od svakodnevnih grešaka“.


BONUS VIDEO Ćulibrk o pozajmici iz UAE: Mi smo na ivici sloma a toga nismo ni svesni, skupljim kreditima sada plaćamo jefitnije

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar