Foto: Shutterstock

Geneks kulu je danas, na javnom nadmetanju, za 2,4 milijarde dinara, kupila firma Eureka bar d.o.o. Od sedam zainteresovanih kupaca, najviše novca je ponudila firma čiji je vlasnik Aleksandar Kajmaković - kontroverzni biznismen koji je vlasnik brojnih beogradskih ugostiteljskih objekata. Pored toga što se bavi ugostiteljstvom, Kajmaković je pre dve godine bio uhapšen zbog saradnje sa Veljkom Belivukom.

Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac je vlasnik restorana „Temperament“ koji se nalazi u Beton hali, potom noćnog kluba „La Fayette“ u Karađorđevoj ulici, kluba „Casina“ na Terazijama: Takođe, u svom vlasništvu poseduje i hotel „Casina“, zatim klub „Teatro“ u Sarajevskoj, te splav „Port“ kod Ušća. Spisak se ovde ne završava, s obzirom na to da je Kajmaković vlasnik i kafića „Caffe Theatre“ poznatiji pod nazivom „Kod konja“, potom kafića „Boutique“ i ekskluzivnih apartmana pod istim imenom, a u Skadarliji drži „Tri šešira“, „Dva goluba“ i „Zlatni bokal“.

Takođe, on poseduje i i vozni park, među automobilima koje ima su „maserati“, nekoliko džipova, među kojima je i „hummer“.

Aca Bosanac sa druge strane zakona

Ime Aleksandra Kajmakovića po prvi put odjeknulo je u javnosti 2017. godine. Tada je Željko Rutović izrešetao Predraga Rankovića Peconija u hotelu „Prag“. Povod za pucnjavu bila je kupovina restorana „Venecija“ u Zemunu. Za restoran su bili zaintresovani Peconi, Rutović i Joca Amsterdam. Peconi je hteo da uzme Veneciju, a kupovina je trebalo da ide upravo preko Ace Bosanca.

PROČITAJTE JOŠ

Tačnije, Kajmakovićeva firma „Eureka bar“ je bila zakupac restorana od 2015. godine i renta je plaćana milion i po dinara mesečno. Potom je Kajmaković hteo da je kupi za Peconija. Rutoviću se to nije dopalo, te se obračunao u hotelu Prag.

Aleksandar Kajmaković Foto:instagram.com/aleksandar_kk

Takođe, Kajmaković se na meti atentatora našao 2002. godine, tačnije 11. avgusta u 5 ujutru u Budvi. U njegov „Mercedes CLK 230“ sa kruševačkim registracija bila je podmetnuta bomba velike razorne moći koja je postavljena zbog neraščišćenih računa u Sarajevu.

Kako je Nova.rs svojevremeno pisala, Kajmaković je trebalo 2019. godine da postane i vlasnik Bezistana u samom centru Beograda za šta mu je vladajuća SNS, odnosno Skupština grada, dala „zeleno svetlo“. Time se i tadašnja gradska vlast dovodi u vezu sa ekipom koja je sarađivala sa Veljkom Belivukom, obzirom da su dozvolili da im gradski projekat finansira Peconijeva desna ruka.

Podsećamo, Kajmaković je 2021. godine bio uhapšen je zbog sumnje da je sarađivao sa Veljkom Belivukom. Kajmaković se tada sumnjičio da je prao pare za Belivuka i da je koristio „usluge“ njegovog obezbeđenja, kao i to da je njegove firme vodio na svoje ime, ali za to nije optužen.

2,4 milijarde dinara za Geneks kulu

Inače, Geneks kula je danas, nakon dva neuspela pokušaja, prodata na javnom nadmetanju  po ceni od 2,4 milijarde dinara.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Za kupovinu se nadmetalo sedam kupaca. Početna cena je bila 843 miliona dinara. Kajmakovićeva firma dala je gotovo tri puta višu ponudu.

Za Kajmakovića je licitirao njegov zastupnik koji nakon što je sve bilo završeno nije hteo da kaže u čije ime je učestvovao u nadmetanju.

Tu informaciju je kasnije saopštila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Inače, novi vlasnik Geneks kule, firma Eureka bar, u  APR-u je registrovana za usluge pripremanja i posluživanja pića.

BONUS VIDEO Ćuta upao na licitaciju za kulu Geneks

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare