Ko je Aca Bosanac: Razneli mu auto, drži pola Skadarlije

Hronika 24. feb. 202117:28 > 10:33
Podeli:
Foto: Instagram/aleksandar_kk

Aleksandar Kajmaković (47), poznatiji kao Aca Bosanac, kontroverzni biznismen koji je juče uhapšen zbog saradnje sa Veljkom Belivukom, vlasnik je "pola" Skadarlije, kafana, noćnih klubova, kafića, hotela u Beogradu. Poseduje i vozni park, a na meti atentatora bio je 2002. godine u Budvi, kada mu je u automobil "mercedes" podmetnuta bomba.

Kajmaković je uhapšen u jednom od svojih kafića „Boutique“ koji se nalazi na Novom Beogradu u koji su upali pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP).

Inače, Aca Bosanac je vlasnik restorana „Temperament“ koji se nalazi u Beton hali, potom noćnog kluba „La Fayette“ u Karađorđevoj ulici, kluba „Casina“ na Terazijama, ujedno je vlasnik i hotela „Casina“, zatim kluba „Teatro“ u Sarajevskoj, te splava „Port“ kod Ušća, potom „Caffe Theatre“ poznatiji pod nazivom „Kod konja“, potom kafića „Boutique“ i ekskluzivnih apartmana pod istim imenom, a u Skadarliji drži „Tri šešira“, „Dva goluba“ i „Zlatni bokal“.

Foto:privatna arhiva

Ime Aleksandra Kajmakovića odjeknulo je u javnosti 2017. godine kada je Željko Rutović izrešetao Predraga Rankovića Peconija u hotelu „Prag“. Povod za pucnjavu bila je kupovina restorana „Venecija“ u Zemunu. Za restoran su bili zaintresovani Peconi, Rutović i Joca Amsterdam. Peconi je hteo da uzme Veneciju, a kupovina je trebalo da ide upravo preko Ace Bosanca.

Tačnije, Kajmakovićeva firma „Eureka bar“ je bila zakupac restorana od 2015. godine i renta je plaćana milion i po dinara mesečno. Potom je, Kajmaković hteo da je kupi za Peconija. Rutoviću se to nije dopalo, te se obračunao u hotelu Prag. Te večeri, na istom događaju u pomenutom hotelu koji je priredio vlasnik Srđan Milovanović, bili su i Andrej Vučić i kum Petar Panić.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Inače, Aleksandar Kajmaković se na meti atentatora našao 2002. godine, tačnije 11. avgusta u 5 ujutru u Budvi. U njegov „Mercedes CLK 230“ sa kruševačkim registracija bila je podmetnuta bomba velike razorne moći koja je postavljena zbog neraščišćenih računa u Sarajevu.

Aca Bosanac poseduje i vozni park, među automobilima koje ima su „maserati“, nekoliko džipova, među kojima je i „hummer“.

Kako je Nova.rs saznala, Kajmaković je trebalo 2019. godine da postane i vlasnik Bezistana u samom centru Beograda za šta mu je vladajuća SNS, odnosno Skupština grada, dala „zeleno svetlo“. Time se i gradska vlast Gorana Vesića direktno dovodi u vezu sa ekipom koja je sarađivala sa Veljkom Belivukom, obzirom da su dozvolili da im gradski projekat finansira Peconijeva desna ruka.

Podsetimo, Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac uhapšen je zbog sumnje da je sarađivao sa Veljkom Belivukom zvanim Velja Nevolja, koji je početkom februara priveden u velikoj akciji MUP i BIA. Kajmaković se, kako se nezvanično navodi, sumnjiči da je prao pare za Veljka Belivuka i da je koristio „usluge“ njegovog obezbeđenja, kao i to da je njegove firme vodio na svoje ime.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar