Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, Shutterstock

Kupac poslovnog dela Geneks kule je preduzeće Eureka bar doo iz Beograda, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Geneks kula prodata je danas za 2,4 milijarde dinara. Za kupovinu se nadmetalo sedam kupaca, a krajnju cenu, gotovo tri puta veću od počenih 834 miliona dinara, izlicitirao je – zastupnik kupca, preduzeća Eureka bar doo Novi Beograd.

Vlasnik ovog preduzeća je Aleksandar Kajmaković, a direktor Marko Milovanović, piše N1. 

Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac, suvlasnik je više beogradskih restorana i klubova, koji je privođen zbog sumnje da je sarađivao sa uhapšenim Veljkom Belivukom.

Reč je o ugostitelju koji figurira kao vlasnik najpoznatijih prestoničkih lokala, a u žiži javnosti ponovo se našao tokom vikenda, nakon proslave titule FK Crvena zvezda, kada je izbila tuča navijača u Beton hali.

Firma je registrovana za usluge pripremanja i posluživanja pića.

Geneks kulu su, podsetimo, prvo nudili za dve milijarde dinara. Pa za 1,46 milijardi dinara. Sada, treći put za manje od godinu dana, Geneks kula u Beogradu – tačnije njen poslovni ceo – početkom januara ponuđena je na prodaju za nešto više od 834 miliona dinara.

Prvi put se u oglasu pojavila i napomena stečajnog upravnika da je Geneks kula – spomenik kulture još od 2021. godine i da Republika Srbija ima pravo preče kupovine.

Novi vlasnik upravo je kupio poslovni deo Geneks kule, koja se sastoji od 28 posebnih delova površine 14.943 kvadrata, zatim poslovni prostor od 27. do 37. sprata površine 1.450,39 kvadrata, kao i poslovni i garažni prostori površine u osnovi 9.023 kvadrata i deset garaža od 6.445 kvadrata.

Stambeno-poslovni centar Geneks proglašen je za spomenik kulture u novembru 2021. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare