Milan Ćulibrk i Telekom. Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Ivan Dinić/Nova S
Milan Ćulibrk

Glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk za „Novu“ kaže da ne vidi kako „Telekom“ može da „vrati“ investiciju od 600 miliona evra u narednih šest godina za prenose fudbalske Premijer lige na kanalima TV "Arena Sport".

„S obzirom na to da se radi o 600 miliona evra na ugovor od šest godina ne vidim na koji način taj novac može da se vrati. Očito je namera da se poveća broj pretplatnika paketa koje „Telekom“ nudi, ali s obzirom da prosečna pretplata nije veća od 20 evra mesečno, sumnjam da na taj način može da se vrati uloženo. Ne verujem ni da sa reklamama u pauzama prenosa to može biti nadoknađeno“, kaže Ćulibrk.

Zanimljivo je, dodaje, i to što je nedavno održana skupština akcionara „Telekoma“ i da ovaj enormni izdatak nije bio tema dnevnog reda.

„Osim toga, niko nije pitao 4,8 miliona građana Srbije koji su akcionari ‘Telekoma’ šta oni misle o tome. S obzirom da se radi o ogromnom novcu i da „Telekom“ već duguje 1,4 milijarde, plašim se da kompanija ne ide u dobrom pravcu i da bi država kao većinski vlasnik 58 odsto kapitala trebalo da se izjasni o čemu se tu radi. Mislim da bi građani trebalo da imaju više informacija o tome na osnovu čega je doneta takva odluka, da imaju procenu prihoda koji se očekuju po tom osnovu i šta će se desiti ukoliko prihodi izostanu – ko će snositi odgovornost i krivicu i da li će sve ponovo biti prebačeno na teret građana ukoliko kompanija ne bude mogla sama da servisira svoje dugove“, rekao je Ćulibrk.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare