Robna kuća C&A Foto:BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC

Roba u vlasništvu trgovine C&A d.o.o, koja je u stečaju, prodaje se po početnoj ceni od 94,9 miliona dinara. Javno nadmetanje zakazano je za 9. oktobar.

U oglasu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika navodi se da je početna cena zaliha robe 94,9 miliona dinara (808.600 evra), a za opremu blizu 43 miliona dinara (366.400 evra).

Tm povodom kontaktirali smo Agenciju, kako bismo dobili informacije o tome da li će biti moguće da se odeća kupuje pojedinačno ili po ugledu na Zapad da se kupuje „na veliko“, u kutijama (u kojima kupci ne znaju šta konkretno kupuju).

Foto: Nova.rs

Međutim – odgovor je bio da za to nisu nadležni, iako su autori oglasa o prodaji garderobe i oprema iz prodavnice C&A. Pitanja smo, zatim uputili i Privrednom sudu, od koga takođe nismo dobili odgovor o detaljima ovog nadmetanja.

Prvu celinu čini oko 107.000 komada ženske odeće, 75.100 komada muške i 62.700 komada dečje odeće, kao i gotovo 4.000 komada asesoara.

Drugu celinu čini oprema za maloprodajne objekte kao što su zidne police, pultovi, lutke, ormari, informatička oprema, merdevine i slično.

Rok za otkup prodajne dokumentacije je do 3. oktobra do 15 sati. Potencijalni kupci depozit moraju uplatiti najkasnije do 6. oktobra, a javno nadmetanje zakazano je za 9. oktobar.

Podsetimo, kompanija C&A najavila je 5. jula stečaj nakon što je, kako je saopštila, „postala meta organizovane carinske prevare nepoznatih počinilaca“.

Foto: Goran Srdanov/Nova.r/Facebook

Zvanično, stečaj nad kompanijom C&A Moda RS Privredni sud u Beogradu pokrenuo je 14. jula 2022. zbog – prezaduženosti.

U januaru 2023, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Aleksandra J. (49) zbog sumnje da je zloupotrebom ovlašćenja, koja je imao kao carinski agent za kompaniju „C&A MODA RS“ doo Beograd, oštetio bužet Srbije i sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od preko 750 miliona dinara.

BONUS VIDEO Goran Papović: Država priznala da ne štiti potrošače

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar