Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Poznati brend C&A koji svoje radnje ima širom Srbije poslovanje u našoj zemlji je završio. Kompanija koja ide pod stečaj ostavla je 135 radnika bez posla.

Od momenta kada je proglašen stečaj i objavljeno zvanično saopštenje kompanije, u medijima se navode razni propusti, ali i nemar radnika koji su ostali bez posla.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ekipa Nova.rs obišla je jednu od radnji pomenute kompanije, i tamo zatekla rusvaj iza spuštenih rešetaka.

Na prvi pogled deluje kao da je radnja već zatvorena, ali radnici su nam otkrili šta se zapravo dešava.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Radnja radi, ali ne za kupce. Spustili smo rešetke kako bismo sačuvali neku imovinu. Ljudi koji kupuju kod nas dolaze jer su čuli da imamo popuste. Ne, nemamo popuste i mediji koji su to objavili nisu objavili istinu. Imamo one naše standardne popuste, ali nekih većih nema. Takođe, mnogo robe je ukradeno, od kabina za presvlačenje su napravili haos, a mi smo pokušali da to sredimo koliko-toliko. Svaka druga osoba je na vratima od radnje pištala, ne tvrdimo, ali znamo da toliko robe nismo prodali i da je pola pokradeno“, kaže jedan od zaposlenih.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

 

Ostali su prazni rafovi i radnici koji uprkos svemu ne žele da odu i ostave sve tako, već sređuju radnju i čiste je, dok, kako kažu, gaje nadu da će se ipak nešto desiti i da će njihove jade neko čuti.

Podsetimo, kompanija C&A Srbija proglasila je stečaj, nakon što je, kako je saopštila, „postala meta organizovane carinske prevare nepoznatih počinilaca“.

„Počinioci su sistematično počinili više od 300 prevarnih radnji kojima se krše carinski propisi Republike Srbije. Ova odluka utiče na 14 prodavnica i oko 135 zaposlenih u Srbiji. Situacija je veoma specifična i primenjuje se samo na Srbiju. Ovaj razvoj događaja ni na koji način se ne tiče drugih tržišta na kojima posluje C&A“, navodi se u saopštenju kompanije iz Dizeldorfa, koja prodaje tekstilnu robu.

****

Bonus video: Radnici C&A ostavljeni na cedilu, a država ćuti

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (5)