Foto: Printscreen/ Youtube/ Među nama

U emisiji "Među nama " na temu - Mogu li privatnici preživeti virus? govorila je urednica Nove ekonomije Biljana Stepanović.

Komentarišući vest da je za tri dana 1.000 paušalaca zamrznulo svoje radnje, da je privatni sektor na izdisaju, a apeli upućeni vladi sve glasniji, Stepanović je podsetila  da se na neke mere države još uvek čeka.

Prema njenim rečima, vlada je najavila  ekonomski krizni štab ali još uvek nema reakcija jer, kako su rekli, ne mogu da ga urade na brzinu, dok sa druge strane privredna udruženja i privatnici traže rešenja sa kojima  mogu da računaju

„Privatnicima je ako ne veći onda podjednak strah kao od koronavirusa isto i  od ekonomske situacije, šta će da bude posle toga i od čega da žive. Poslodavci s jedne strane da li će moći da isplaćuju plate i da održe predužeća, a zaposleni da li će da primaju plate i da zadrže svoja radna mesta“, rekla je Stepanović.

Istakla je da bi o tome moralo da se razmišlja paralelno sa ovim zdravstvenim merama jer „prosto mi posle korone moramo od nečega  da živimo“.

„Ja mislim da će taj udar da bude ako ne ozbiljniji  a ono sigurno duži i teži“ rekla je Stepanović

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram