Ahmeti: Telekom Srbija dao najvišu ponudu za kosovski Ipko

Biznis 25. jun. 202000:32 > 01:04
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti objavio je na svom Tviter nalogu da je Telekom Srbija dala najvišu ponudu na tenderu za kupovinu kosovskog operatera mobilne telefonije Ipko.

Špend Ahmeti je na svom Tviter nalogu objavio da je Telekom Srbija ponudila čak 155 miliona evra na tenderu za kupovinu kosovskog operatera mobilne telefonije Ipko.

Prema Ahmetijevim rečima, tolika ponuda Telekom Srbiju stavlja u poziciju ponuđača koji je ponudio najvišu cenu za preuzimanje kosovke kompanije.

Ahmeti, međutim, u svom postu na Tviteru ocenjuje da bi ponuda Telekoma Srbija trebalo da bude „blokirana“.

Špend Ahmeti / Foto: N1

„Pre nekoliko godina, Albanac Elvin Guri želeo je da preuzme Telenor banku, ali je njegovu ponudu ‘blokirala’ Narodna banka Srbije. Priznanje na prvom mestu!“, napisao je Ahmeti na svom tviter nalogu.

Kosovski Ipko je u vlasništvu Telekom Slovenije

Vlasnik kosovskog operatera mobilne telefonije Ipko je Telekom Slovenije, sa 100 odsto udela. U julu prošle godine, slovenačka kompanija najavila je da pokreće proceduru prodaje kosovskog operatera, u skladu sa svojom poslovnom strategijom u periodu do 2023. godine, ali nije objavila više detalja o planovima za Ipko.

Ipko Telecommunications LLC, kako glasi pun naziv kompanije, osnovan je 1999. godine, a u vlasništvo Telekoma Slovenije u potpunosti je prešao 2018. godine. Na zvaničnom veb sajtu, Ipko navodi da je prvi i „dominantni“ provajder mobilne telefonije i interneta na Kosovu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar