Foto: Nova.rs

Konačno mi je servirao hranu i dok je stavljao kutlačom pesto sos video sam tetovažu Liverpula. Ubrzo sam shvatio koji je meč potisnuo...

Foto: Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

„Dodatni sos za momka“, rekao mi je i namignuo. Nisam bio privilegovan jer je to stara fora svih dobrih ugostitelja, nije mi tu bilo puno srce, već sam primetio nešto što sam retko viđao.

Video sam tetovažu i rekoh sebi da ga sada pitam o njoj. Ubrzo nije mogao da se zaustavi, sve do trenutka kog se „nije sećao“.

Selektivno pamćenje navijača je često neverovatno, a čini mi se da ovog puta nije bila u pitanju amnezija, već samo nezainteresovanost za fudbal van Premijer lige.

Foto: Nova.rs

Kada sam pomenuo Liverpul priča je krenula o duelima sa srpskim klubovima i to pre svega sa Zvezdom.

„Sećam se da smo igrali s njima tokom 80ih“, rekao mi je dok se koncentrisao da doda šta mu je preostalo u pastu koju je pravio bez greške dan za danom.

Odlučio je da zaboravi na čuveni „Pavkovdan“ među navijačima crveno-belih i nije se sećao kada sam mu pomenuo da je Zvezda srušila Liverpul sa 2:0 usred Beograda. Doduše ubrzo mu nije bilo neugodno da priča o tome kada sam mu rekao.

„Te sezone ste osvojili Ligu šampiona, ali ste u Beogradu izgubili“, u to sam dobio pastu uz poruku da sam „great lad“ i poručio mi da sutra nastavljamo razgovor.

Milan Pavkov nije na spisku fudbalera Crvene zvezde za start kvalifikacija za Ligu šampiona
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

I taj engleski kuvar izgleda kao pomešana verzija mornara Popaja i Badže, jer je krupan ali često namrgođen, samo dok ne progovori. Onda uspe da napravi iluziju da je čekao samo vas da bi vas uslužio – pravi ugostitelj.

Nakon te paste (koju sami sastavljate po želji) bilo je vreme da se požuri na meč Đokovića, ali ovog puta sam imao posebnu opremu zbog čega sam bio srećan kao malo dete. Verovatno ste primetili uređaj sa naslovne fotografije, u pitanju je mali radio. Ima pet kanala i predstavlja radio prenose mečeva sa dva najveća stadiona i vimbldonskog radija.

Foto: Nova.rs

Doduše za to bi trebalo imati posebnu američku karticu, ali je naravno nisam imao. Kada sam došao na štand i pitao koliko košta prvo mi je tip objasnio sve kako funkioniše i na šta liči, a kada sam ga pitao da li mogu da kupim jer nemam karticu pogledao je brzo levo i desno.

Sagnuo se ispod pulta, izvukao kutiju, pružio mi je isto onako kako se pruža novac pri „rukovanju“, kliknuo na svojoj brojalici još jednom, namignuo mi i poručio „pst“. I sada već vidite obrazac ponašanja Engleza.

Pogledajte i kabinu u kojoj se nalaze radio komentatori, odmah ispod boksa Novaka Đokovića.

Foto: Nova.rs

Dobio sam mali prenosivi radio i prvi put sam slušao i radio prenos meča. Zaista je iskustvo potpuno drugačije i pokazuje zbog čega je radio opstao i u moderno vreme. Podseća na trenutak kada gledate meč na televiziji, samo što imate prenos i u toku samog poena. Istovremeno vidite i dvojicu radio komentatora kako mašu rukama u kabini, kako igraju teniseri, ali i šta se sve dešava na tribinama.

Ukoliko nekada budete imali priliku da probate ovo preporučujem vam iz sveg srca, makar na jedan set. Ukoliko ništa drugo imaćete odličan suvenir sa grend slema.

BONUS VIDEO Novak u potpunosti izludeo Rubljova: Poen koji pokazuje nemoć Đokovićevog rivala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare