Ova nedelja postaje sve bolja i bolja za srpskog tenisera. Dugo će je pamtiti.

Hamad Međedović je nakon predaje Lasla Đerea u drugom kolu bio apsolutno dominantan protiv Aleksandra Ševčenka i sa 6:4, 6:4 izborio plasman u četvrtfinale turnira u Astani (serija 250).

PROČITAJTE JOŠ

Momak iz Novog Pazara je ovim trijumfom obezbedio 108. mesto na svetu što će mu biti najbolja pozicija na ATP listi u karijeri.

U četvrtfinalu ga čeka komplikovan, ali ne i nerešiv zadatak u vidu Jiržija Lehečke koji je sa 6:2, 7:6(3) savladao Gerasimova.

Međedović je dozvolio tek jednu brejk loptu rivalu, ali je pozitivna stvar kako je reagovao u tom trenutku. Došao je Ševčenko do brejk lopte u gemu u kom je Međedović servirao za set, ali je Međedović insajd autom uspeo da napravi viner. Ubrzo je sa još dva sjajna udarca okončao ovaj susret.

Međedovič je stigao do dve brejk lopte već u prvom gemu na susretu, a na kraju je iskoristio treću u tom gemu. Pokazao je sebi da bi mogao da napravi iznenađenje protiv 35 pozicija bolje plasiranog igrača i 70 minuta kasnije je tu želju pretvorio u ostvarenje.

I drugi set je imao kao preslikan scenario iz prvog, mada je Međedović kasnije propustio još dve brejk šanse da meč uvede u još mirniju završnicu.

Ipak, kada se lomilo, spasao je brejk loptu dominantno vinerom i tako obezbedio sebi četvrtfinale.

Međedović je završio susret sa devet as servisa, a osvojio je 84 odsto poena na prvi servis što govori koliku je prednost pravio tim udarcem.

BONUS VIDEO Novak Đoković o Karlosu Alkarazu i njegovom uspehu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar