Foto: Printscreen X / Ballon D'Or

Najbolji teniser planete Novak Đoković došao je na ceremoniju dodele Zlatne lopte.

Možda fudbal igra samo rekreativno, ali je veliki ljubitelj tog sporta, na šta je podsetio i u Parizu gde se u ponedeljak uveče održava ceremonija dodele nagrada najboljima u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je na ceremoniju došao samo nekoliko dana nakon što je bio na finalu Svetskog prvenstva u ragbiju i meču Južne Afrike i Novog Zelanda.

Ovog puta je uz najveće face svetskog fudbala ispratio kako nagrada ide u ruke najboljem.

„Svuda sam, pomalo sam i na teniskom terenu. Lepo je iskoristiti priliku kad je imam, da gledam u gradu neki veliki sportski događaj. Prvo finale u ragbiju, sada i dodela Zlatne lopte. Do sada nisam bio ni na jednom ni na drugom i stvarno uživam“, rekao je Đoković.

I sam je više puta deo sličnih ceremonija, s tim što je u tim situacijama biran za najboljeg sportistu planete u izboru Laureusa.

„Zabavno je, fudbal je nadaleko najpopularniji sport na svetu i odrastao sam gledajući ga i igrajući ga. Moj otac je neko vreme igrao i profesionalno i stvarno sam uzbuđen što sam ovde“, kazao je Novak.

Odgovorio je i na pitanje koji je sledeći srpski fudbaler koji bi mogao da osvoji nagradu za najboljeg na svetu.

„U to je dobro pitanje. Mislim, bilo bi sjajno kad bi srpski fudbaler osvojio Zlatnu loptu. Mislim da imamo nekoliko odličnih igrača u ovoj generaciji. Imamo rekordera u nacionalnom timu, Aleksandra Mitrovića, on igra sjajan fudbal. Imamo Tadića koji je bio kapiten Ajaksa nekoliko godina, imamo Sergeja Milinković-Savića, stvarno odlične igrače. Nadam se da će zajedno uraditi nešto dobro na Evropskom prvenstvu. Ali, sa igračima kakvi su Mesi, Holan i Mbape, teško je osvojiti Zlatnu loptu, ne znam da li je realno“, rekao je Novak uz osmeh i nadu da nije i nemoguće.

Đoković se prethodnih dana u Parizu spremao za masters u tom gradu koji se igra ove nedelje i na kom brani finale iz prošle godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar