Novak Đoković se plasirao u polufinale pobedom nad Tejlorom Fricom sa 6:4, 6:3 u jednom meču kakav se retko viđa, a sva dešavanja sa ovog susreta mogli ste da pratite uz Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

I pre susreta se 26. teniser sveta odvažio da zapreti Novaku, a pokazao je da pretnje nisu bile potpuno neutemljene.

„Biće to jako težak meč. Igramo treći put ove godine. Osećam da su ta dva meča bila veoma tesna i da sam igrao svoj najbolji tenis. Ako je ikada bilo vreme da ga pritisnem, onda je to sada“, rekao je Fric.

Zaista kao da je ovo bio meč u ženskoj konkurenciji po tome koliko je brejkova viđeno. U jednom trenutku smo videli pet brejkova zaredom i čak sedam u 12 gemova.

Četiri godine Đoković nije izgubio nijedan meč od američkih tenisera. Slavio je u čak 22 susreta od 2017. godine.

Novak je odlično otvorio susret i stigao je do 2:0, ali ubrzo stiže odgovor Frica koji je izjednačio na 2:2.

Da ćemo videti pravu reviju brejkova bilo je evidentno na kraju prvo seta kada je Novak napravio dva, a Fric jedan brejk te je ta deonica završena sa 6:4.

Drugi set je počeo upravo onako kako se završio prvi. Po jedan brejk na obe strane, a onda Đoković sigurno osvaja sledeći gem nakon što je spasao dve brejk šanse.

Na kraju je još jedan brejk za 4:2 značilo da je Novak potpuno razoružao rivala, proslavio je to podignute pesnice i glasnim urlikom, a publika ga je sa terena ispratila ovacijama.

Novaka u polufinalu čeka Hubert Hurkač koji je sa sa 6:2, 6:7(4), 7:5 savladao Džejmsa Dakvorta. Đoković je do sada dva puta igrao sa Hurkačom i oba puta je slavio.

Drugi set u toku: 6:4, 6:3

5:2 Rekord Đokovića!

Uspeo je da osvoji gem za samo 51 sekundu što se dugo nije desilo.

4:2 Kako važan brejk!

Novak je stigao relativno lako do 30:0 nakon što je Amerikanac napravio duplu servis grešku. Novak greši prilikom riterna i bio je besan na sebe. Ipak, sledeću loptu je Fric poslao daleko u aut, a Novak je imao dve brejk šanse. Iskoristio je već drugu.

2:2 Fric uzima gem

Amerikanac ne odustaje, uspeo je da servira nešto sigurnije i tako stigne do novog gema.

2:1 Konačno Novak osvaja gem

Nakon jednog loba Frica Novak je čestitao rivalu, a publika je ustala na noge. Konačno je Đoković uspeo da prekine niz od pet brejkova zaredom, ali je morao da spasi čak dve brejk lopte.

1:1 Brejk Đokovića

Peti brejk zaredom, sedmi u 12 gemova! Srpski teniser uspeo je odmah da odgovori Amerikancu, a ovo umnogome podseća na ženski tenis u kome su brejkovi znatno češći.

1:0 Brejk Amerikanca

Tejlor Fric je već u prvom gemu drugog seta napravio brejk. Pri rezultatu 40:30 je Novak poslao loptu u mrežu i tako praktično poklonio brejk rivalu.

Prvi set: Đoković – Fric 6:4

6:4 Prvi set u džepu!

Novak je morao dobrano da se namuči protiv Amerikanca, ali je na kraju uspeo da osvoji set. Na kraju je Fric poslao loptu u aut, a ni čelendž mu nije pomogao.

5:4 Nema kraja ludilo u Parizu

Nakon što je Novak napravio brejk, mnogi su očekivali da će set lako privesti kraju. Onda je Fric zablistao, osvojio jednu dugu razmenu od 26 udaraca i stigao do čak tri brejk lopte.

5:3 Brejk i urlik Đokovića

Novak ne posustaje, još jednom je napravio brejk. Ovog puta je napravio brejk sa nulom, a onda sve to burno proslavio. Stisnuo je pesnice, a urlik se prolomio „Bersijem“.

3:3 Maratonski gem

Koliko dugo je trebalo Fricu da uspe da spasi ovaj gem. Imao je Đoković brejk loptu, ali nije uspeo da je iskoristi u ovom gemu. Uspeo je Amerikanac da sačuva svoj servis nakon ludog početka susreta.

 

3:2 To je pravi Novak

Ostao je miran čak i u trenutku kada se Amerikanac našao u velikom naletu. Mirnim servisima je napravio prednost i stigao do 3:2.

2:2 Vratio se Fric

Nekada prvi junior sveta uspeo je da osvoji još jedan gem i potvrdi brejk.

2:1 Kakav odgovor Frica

Ne samo da je uspeo da napravi brejk, već je uspeo to da učini bez da dozvoli Novaku da osvoji i jedan poen! Fric pokazuje da se nalazi u sjajnoj formi.

2:0 Brejk Novaka

Đoković je sjajno otvorio susret, pa je odmah stigao do tri brejk lopte. Prvu je spasao Fric, ali je već drugu iskrostio Novak.

Novak se prati u svakom kutku planete. Jedna navijačica je poručila „Vreme je za Novaka! Srećno“

1:0 Kakav početak

Tejlor Fric nije ni pogledom mogao da isprati loptice nakon četiri sjajna servisa Đokovića.

Novak je neposredno pred početak susreta popio vodu i bio je spreman za meč četvrtfinala.

BONUS VIDEO Sjajan poen na meču Fučoviča i Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar