Novak Đoković i Stefanos Cicipas
Novak Đoković i Stefanos Cicipas; Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Dva puta je Novak Đoković bio taj koji je zaustavio Stefanosa Cicipasa da stavi ruke na grend slem pehar.

Najpre 2021. godine na Rolan Garosu, a onda i dve godine kasnije na Australijan openu.

PROČITAJTE JOŠ

Cicipas je povukao paralelu između ta dva poraza.

„Ono što je bila razlika između ta dva finala je da sam u Melburnu bio u stanju da odmah posle ceremonije krenem dalje, bukvalno nekoliko minuta kasnije. Prethodni put je baš bolelo mnogo. Posebno kad se setim da sam bio tako blizu pobede jer sam imao 2:0 u setovima. Kasnije, kada sam se prisećao svega, bolelo je i plakao sam. Bio sam vrlo uznemiren“, priznao je Cicipas.

Pojasnio je o čemu je razmišljao o tom trenutku.

„Bila je to prilika za mene da uradim nešto što nisam pre. Mislio sam na Stefanosa dečaka, osmogodišnjaka koji je gledao Rolan Garos i razmišljao kako bi bilo lepo da igra tamo. Nisam čak mislio ni da pobedim. Samo da igram tamo. I onda je došla ta prilika da osvojim taj prelepi trofej. Mnogo sam mislio na svoj teniski klub, gde smo počeli. Bili smo mala zajednica, jaki bliski. Bilo je to kao da sam krenuo od sela i stigao do velikog hrama zlatnih prilika“, poručio je Grk.

Istakao je da sada zna kako da podnese poraz.

„Sada ne vidim negativnost u svemu tome. Put je i dalje lep i velik. Morate da nastavite da gradite i radite. Verujem u sudbinu. Na meni je samo da nastavim da radim svoj posao i nadograđujem se“, završio je Cicipas.

BONUS VIDEO Najzanimljiviji trenuci meča između Đokovića i Cicipasa u finalu Melburna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar