Novak Đoković Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Nekadašnji italijanski teniser, a sada konsultant "Eurosporta", Gvido Monako, prisetio se skandala u kom je Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pogođen u glavu.

Novak je na mastersu u Rimu, nakon pobede protiv Korentana Mutea, pogođen flašom u glavu. Desilo se to 10. maja nakon što je prišao navijačima kako bi podelio autograme.

Pročitajte još

Nakon intervencije lekara, Novak je bio bolje. Dan kasnije, pokušao je sve da prebaci na šalu, pa se na treningu pojavio sa zaštitinim šlemom. Ipak, već u sledećem kolu Rima, najbolji teniser na svetu ubedljivo je poražen od Čileanca Alehandra Tabila.

Monako se prisetio incedenta sa Monikom Seleš, bivšom jugoslovenskom teniserkom koju je gledalac ubo nožem nakon čega je prekinula karijeru.

„Ne zaboravimo da pre napada nožem na Moniku Seleš nije bilo obezbeđenja u tenisu. Ovaj incident sa Novakom izazvao je dosta pažnje. Novak je bio veoma uplašen, bez obzira da li se sve to desilo slučajno. Zaista je bio veoma uplašen. I iako se sutradan šalio sa šlemom, taj incident je na njega ostavio mentalne ožiljke“, rekao je je Gvido Monako.

Novaka ove nedelje očekuje turnir u Ženevi (kategorija 250) a nakon toga sledi Rolan Garos.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar