Nikola Ćaćić
Nikola Ćaćić; Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Sve zanimljive detalje sa meča pročitajte u blogu Nova.rs

Novak Đoković i Nikola Ćaćić izgubili su meč prvog kola u dubl konkurenciji Mastersa u Sinsinatiju od Džejmija Marija i Majkla Venusa sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

Duel je trajao tek sat i šest minuta, a srpski dubl je u prvom setu propustio velike prilike da dođe do brejka, nakon čega je usledio drastičan pad u igri.

PROČITAJTE JOŠ:

Mari i Venus će u narednoj rundi Mastersa u Sinsinatiju igrati protiv Kulhofa i skupskog, koji su postavljeni za prve nosioce.

Oba dubla su bez problema uzeli uvodne servis gemove. Sjajan ritern i dobar volej Đokovića doneli su srpskom paru brejk loptu, ali je Mari sjajnim servisom doneo izjednačenje. Odlučujući poen je bio interesantan, srpski par je imao volej za brejk, ali je loptica završila u autu – 2:1.

Uspeli su Novak i Ćaćić da izjednače, a pri zaostatku od 3:2 imali su izazovan gem. Đoković je na 15:30 stigao do servis vinera, a onda je Ćaćić zakucao za gem loptu. Bio je Nikola miran i na mreži za 3:3.

Imali su Mari i Venus 40:30, ali je Ćaćić sjajno riternirao za 40:40, odnosno brejk loptu. Ipak, rivali su se izvukli i ponovo poveli – 4:3. Držao se srpski dubl sve do 5:4, ali je u ključnom gemu poklekao, a Novak je na set loptu za rivale napravio duplu servis grešku.

PROČITAJTE JOŠ:

Početak drugog seta najavio je veliku borbu, ali nju ipak nismo videli.

Mari i Venus su preuzeli kontrolu, brzo stigli do brejka (3:1), a servis nikako nije služio Srbe, pogotovo Novaka.

Brzo je britansko-novozelandski par stigao do 4:1, odnosno 5:2, a Novak i Ćaćić poklekli su ponovo na svom servisu za kraj meča.

Đoković/Ćaćić - Mari/Venus 4:6, 2:6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar