Jelena i Novak Đoković Foto: TANJUG/AP Photo/Manu Fernandez

Najbolji teniser planete Novak Đoković osvojio je ove godine petu nagradu Laureus za najboljeg sportistu planete.

Dominacija koju je pokazao prošle godine u jednoj od najboljih sezona karijere obeležena je sa tri titule na grend slemovima i obaranjem rekorda po broju titula sa najvećih turnira.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je time obeležio prošlu godinu završenu rekordom na Završnom mastersu u Torinu, gde je u polufinalu i finalu počistio Karlosa Alkaraza i Janika Sinera.

Sada, skoro pola godine kasnije podelio je fotografiju sa suprugom Jelenom iza police sa pet trofeja koji svedoče o Novakovoj sportskoj veličini.

Novak je ušao u društvo malobrojnih koji su nagradu osvajali više puta, a na toj listi su Tajger Vuds, Keli Slejter, Luis Hamilton, Jusein Bolt, Simon Bajls, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Serena Vilijams i Lionel Mesi.

„Duge razmene, to je nešto na šta sam navikao sa njim, ne očekujem nikakve kratke poene. Evo ga, sad ovde preuzimam inicijativu u poenu… Vau! Mislim da je ovo bila brejk lopta. Uvek negde pravim najbolje poteze pasing šotovima iz defanzive. Lepo je, ova pobeda u polufinalu nad Karlosom i nad Sinerom u finalu, oba u po dva seta, to su verovatno dva najbolja uzastopna meča koja sam odigrao cele godine“, rekao je Đoković.

Đokoviću sada samo Federer beži za jedan trofej, mada je jasno da mu je za ovu godinu cilj da osvoji Olimpijske igre i eventualno uveća grend slem rekord pošto trenutno ima dva pehara više od Rafaela Nadala.

BONUS VIDEO: Ivanišević o planovima za leto posle Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar