EPA-EFE/Peter Foley

Ostaje mu da jake reči opravda i na terenu

Aleksander Zverev doživeo je tešku povredu prošle godine na Rolan Garosu, a zbog nje je morao da propusti nekoliko meseci tenisa.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, tokom ove sezone Zverev je podigao formu, igra sve bolje, bio je u polufinalu Sinsinatija, a dobar rezultat mu se smeši ii na US Openu. Zbog toga nemački teniser smatra da će već naredne sezone moći da zapreti trenutno najboljima na svetui – Novaku Đokoviću i Karlosu Alkarazu.

„Dogodine ću biti u stanju da napadnem Đokovića i Alkarasa na vrhu. Još uvek sam u procesu da se malo po malo vraćam na svoj najbolji nivo“, rekao je Zverev nakon pobede u drugom kolu US Opena.

Zverev je trenutno 12. na svetu, što nije tako dobro s obzirom da je prošlog leta bio drugi, a iomao je šansu i da se popne na vrh.

„Sada sam dvanaesti na svetu i nemam mnogo prilika da budem veliki rival Novaku i Karlosu. Još ima stvari na kojima treba da radim, ali polako se popravljam. Veoma sam zadovoljan ovom pobedom, jer Altmajer ume da bude veoma opasan. Na Garosu je tako iznenadio Sinera“.

PROČITAJTE JOŠ:

Svi sada pričaju o Novaku i Alkarazu, što može da bude nipodaštavajuće po ostale.

„Velika rivalstva su veoma atraktivna u tenisu. S druge strane, mislim da je to i nedostatak poštovanja prema drugim igračima, jer je puno njih koji mogu da pokvare planove najboljima“.

Naredni rival na US Openu mu je Grigor Dimitrov.

„Čim lako savladao Endija Marija, mora da je igrao veoma dobro. U njegovoj karijeri me najviše čudi da nikada nije igrao finale na grend slemu. Jasno je da je imao maler da bude u istoj generaciji sa velikom trojkom, i to kada su bili u zenitu“.

Zverev još uvek nema grend slem titulu, pošto je 2020. godine u finalu US Opena poražen od Dominika Tima, kada je izgubio vođstvo od 2:0 u setovima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar