EPA-EFE/CJ GUNTHER

Malo ko je ovo očekivao

Stefanos Cicipas doživeo je šokantan poraz u drugom kolu US Opena, pošto je ispao od autsajdera, Švajcarca Dominika Strikera nakon pet veoma uzbudljivih setova.

Obično su teniseri posle takvih poraza veoma utučeni, ali Cicipas je pokazao kakav je čovek, pošto je ostao da deli autograme deci.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nije mi bilo lako, ali video sam lica dece. I ja sam bio to dete nekad. Smatram sebe nekim na koga se ugledaju – ne kao na Federera, Nadala i Đokovića, ali tamo sam negde u izmenama. Prvo što sam želeo jeste da izađem i razbistrim glavu, ali morao sam da ostanem“, rekao je Cicipas posle poraza.

Ipak, morao je da povuče i jedan radikalan potez kada je reč o timu koji radi sa njim. Otpustio je Grk Marka Filipusisa, glavnog trenera, s kojim je radio posle Vimbldona.

Kako grčki mediji tvrde, otkaz Filipusisu je usledio posle pres konferencije, a još se ne zna sledeći Stefanosov potez. Pitanje je da li će na poziciju glavnog trenera vratiti oca Apostolosa ili će pronaći nekog novog trenera.

Cicipas je sjajno počeo sezonu plasmanom u finale Australijskog opena, ali posle poraza od Novaka Đokovića nije bilo uspeha osim titule na skromnom turniru kakav je Los Kabos.

Na Vimbldonu je ispao u četvrtom kolu, u Torontu je završio takmičenje odmah na startu, dok je u Sinsinatiju izbačen u trećoj rundi od Huberta Hurkača.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar