Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Aliz Korne bila je veoma emotivna na konferenciji za novinare.

Francuska teniserka Aliz Korne govorila je o sukobu između Rusije i Ukrajine i uticaju rata na tenisere i teniserke.

PROČITAJTE JOŠ:

Korne zauzima 34. mesto na WTA listi, ali je na turniru u Indijan Velsu ispala već u drugom kolu.

Ana Kalinskaja je posle tri odigrana seta (6:4, 0:6, 6:2) bila bolja od Korne, koja je na Australijan openu ove godine ostvarila najbolji rezultat karijere stigavši do četvrtfiala.

Nakon poraza na Indijan Velsu bila je veoma emotivna na konferenciji za novinare, a prvo pitanje je bilo o ratu između Rusije i Ukrajine.

„Teško mi je na terenu, pod stresom sam zbog rata u Ukrajini, civili umiru svakog dana, ljudi beže iz države u potpunoj panici, a ja živim normalan život, živim u raju tenisa i opet sam pod velikim stresom. Već dve ili tri nedelje se mučim, imam dva stanja u glavi, svesno i nesvesno i u poslednje vreme ovo drugo pobeđuje na terenu u mojoj glavi. Frustrirajuće je“, rekla je Korne, koja je na ovom meču nosila znojnicu u bojama ukrajinske zastave.

Prokomentarisala je i atmosferu između takmičara u svlačionicama.

„Atmosfera u svlačionicama se nije mnogo promenila. Sve nas je pogodila ova priča. Dobijamo vesti od ukrajinskih teniserki svakodnevno, pitamo ih kako su im porodice. Mislim da je 99% ruskih tenisera i teniserki protiv rata i protiv bolesnog Putina. Ja razumem reči Marte, da bi trebalo da malo pokažu više podrške. Ja to radim. Mislim da je svet sporta stao na pravu stranu i da se dobro bori“, zaključila je Francuskinja.

BONUS VIDEO Novakov horor od dva meseca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar