Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Zoran Terzić, selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, istakao je da se ponosi svojim igračicama po povratku u Beograd nakon osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Ova medalja spada u sam vrh svih koje smo osvojili jer smo je osvojili u teškom trenutku. Ja rezultat ne gledam samo po mestu već po celom toku, kako su se igračice trudile, ponašale u selu, van njega, na terenu, i tako dalje. Taj neki ponos kod mene postoji već dugo, a to je „eskaliralo“ sad jer su devojke pokazale kako bi jedna ekipa trebalo da funkcioniše u svakom smislu, ne samo na terenu“, rekao je Terzić na konferenciji za medije organizovanoj u sklopu dočeka odbojkašica.

PROČITAJTE JOŠ...

Terzić se potom prebacio na predstojeće Evropsko prvenstvo:

„Evropsko prvenstvo je manje takmičenje od Olimpijskih igara. Ne znam da li je mnogo slabije, ali se sigurno ne vrednuje toliko, ali imamo motiv do neba da napravimo dobar rezultat – to je jer se igra u Beogradu“, otkrio je Terzić.

Selektor reprezentacije je istakao da se nada da će navijačima biti dozvoljen ulaz na tribine:

„Nadam se da će moći gledaoci da dolaze na utakmice, da ćemo moći da posle deset godina odigramo novo veliko finale i osvojimo zlato pred našim navijačima“

Upitan da li je bila potrebna neka dodatna motivacija pred utakmicu za 3. mesto, Terzić je za kraj rekao:

„Svaki put kada dođem u situaciju da igramo utakmicu posle velikih poraza ili pobeda, razmišljam o tome da je neophodna dodatna motivacija. Bilo je jasno da nam je svima teško pao taj poraz, ali je odmah posle utakmice sa Amerikom bilo jasno da su bile spremne za meč za treće mesto što se i pokazalo“, zaključio je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar