Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Tako se igra, bravo devojke. Odbojkašice Srbije osvojile su bronzanu medalju na Olimpijskim igrama, pošto su u meču za 3. mesto u Tokiju deklasirale reprezentaciju Koreje u tri seta - 25:18, 25:15, 25:15.

Želele su silno evropske i svetske šampionke to zlato koje nedostaje ovoj sjajnoj generaciji, ali su se u polufinalu isprečile SAD.

PROČITAJTE JOŠ

Kao što su odbojkašice Srbije razbile Italijanke u četvrtfinalu sa 3-0 u setovima, tako nisu imale odgovor za raspoložene Amerikanke u borbi za finale, ali su sve „naplatile“ u duelu za bronzu.

Naše devojke su, posle srebra u Riju, stavile bronzu oko vrata u Tokiju pošto su deklasirale Južnu Koreju u tri seta, isto kao u grupnoj fazi.

Blistala je čudesna Tijana Bošković, „kuvala“ je Maja Ognjenović kao nikada, funkcionisao je blok po potrebi, kao i odbrana da se umire napadi protivnika… Kakva-takva neizvesnost jedino je viđena u prvom setu u kojem su Korejke imale +3, ali su evropske i svetske prvakinje preokretom otišle na 15:13 pod Tijaninom komandom koja je odmah najavila moćnu partiju.

Druga dva seta protekla su u apsolutnoj dominaciji naših devojaka, sve je bilo na vrhunskom nivou kako samo one umeju, da osvoje bronzu i donesu Srbiji devetu medalju u Tokiju, čime je postavljen novi rekord naših olimpijaca otkako se takmičimo pod imenom Srbije i nadmašen je učinak iz Rija.

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Zapravo, zvanično devetu medalju osvojiće vaterpolisti, samo ćemo kasnije tokom dana saznati kog sjaja, posle finala sa Grčkom.

Na kraju, suze radosnice, pesma i veliko slavlje naših odbojkašica koje je sa neverovatna 33 poena do postolja predvodila Tijana Bošković. Sigurno partija za pamćenje naše korektorke da se ukrasi rekordno odličje u Tokiju i da se sve zajedno s osmehom vrate kući.

MEČ ZA BRONZANU MEDALJU

Srbija – Južna Koreja 3:0 (25:18, 25:15, 25:15)

Dvorana: Arijake arena. Sudije: Rapisarda (Italija), Rolf (Amerika).

SRBIJA: Buša 5, M. Popović 8, Mirković, Mihajlović, Ognjenović 4, Bjelica, Aleksić, Rašić 6, S. Popović, Bošković 33, Milenković 2, Blagojević.

JUŽNA KOREJA: Li, Jeum, H. Kim 8, An, E. Park, Oh, J. Kim 11, S. Kim, J. Park 7, Jang 5, Jeong, Pjo 1.

KRAJ! BRAVO, DEVOJKE, SRBIJA OSVOJILA DEVETU MEDALJU

Srbija – Južna Koreja 25:18, 25:15, 25:15

20:12 Još malo…

Još samo malo, veliku prednost imaju odbojkašice Srbije i grabe ka bronzanom odličju.

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

17:10 Tijana Bošković na 30 poena!

Selektor Koreje tražio je tajm-aut, pokušava nešto da učini ali je nemoćan, iako su Korejke vezale tri poena, ali Tijana Bošković probija granicu od 30 poena i vodi Srbiju ka medalji.

8:6 Tijana – tri asa zaredom

Stvarno je Tijana Bošković rešila da „bije“ iz svih oružja, vezala je tri as poena, pa pogrešila, ali ta greška je toliko nebitna naspram svega što radi u ovom meču, i inače u dresu Srbije.

4:4 Ne da Tijana

Teško je više pronaći adekvatne reči za igru Tijane Bošković, nije dala Korejkama da rezultatski pobegnu, već se svojim 26. poenom pobrinula za izjednačenje.

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

1:4 Korejke se bude

Razigrala se početkom trećeg seta Kim (s brojem 10), najbolja igračica Koreje, sve lopte idu na nju sada, dok je posle video provere utvrđeno da lopta Tijane Bošković nije dirala blok prilikom odlaska u aut.

25:15 Bravo, devojke! Idemo po bronzu

Razigrano, na momente lako, ubedljivo… Tako igraju odbojkašice Srbije, osvojile su i drugi set, i još samo jedan ih deli od olimpijske bronze u Tokiju.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

21:14 Ide Srbija ka osvajanju drugog seta

Prošle su u napadu i Bojana Milenković, i Mina Popović na dizanje rezervnog dizača Slađane Mirković, nasmejane idu naše devojke ka osvajanju i ovog seta… Selektor Terzić nije dozvolio opuštanje opuštanje, pa je na 21:14 tražio tajm-aut posle dva vezana poena Korejki.

16:10 Maja „kuva“ kao nikada

Blista Tijana, ali u transu igra i Maja Ognjenović, opet je sjajno „skuvala“ i svojim četvrtim poenom donela Srbiji +6. Odlično nam funkcioniše i odbrana po potrebi da se upasivi napad rivalki, radi i blok, samo neka se ovako nastavi.

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

15:8 Moćna Tijana Bošković!

Sve što nije polazilo za rukom protiv Amerikanki, sad polazi… Tijana „bije“ iz svih pozicija, nemaju Korejke rešenje za našeg korektora koja je sredinom drugog seta već došla do 20. poena.

11:6 Proradio je i blok Srbije

Sjajno je još jednom „skuvala“ Maja Ognjenović, a onda nam je proradio i blok, zaustavile su Korejke i Mina Popović i Bianka Buša za 11:6.

6:3 Tijana asom razbija Korejke

Kako igra Tijana Bošković, ovo je za prepričavanje… Najpre su Bianka Buša i bloker Mina Popović prošle u napadu, da bi onda opet proradio tandem Maja-Tijana, nakon čega je naš korektor asom dovela Srbiju do 6:3.

25:18 Prvi set: Bravo, devojke!

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Priredila je Maja još jedan maestralan potez, Tijana Bošković je već na neverovatnih 14 poena, a blok je doneo Srbiji prvi set, za prvi korak ka bronzi posle 26 minuta.

21:17 Majstorija Maje Ognjenović

Vezala je najpre Milena Rašić i drugi precizan napad, a onda je Maja Ognjenović potvrdila da je veliki majstor odbojke, sjajno je u kontri videla rupu u protivničkoj odbrani i maestralno poentirala da Srbija dođe nadomak osvajanja prvog seta.

19:17 Kakva borba

Dva puta zaredom su se Korejke odbranile od napada Tijane Bošković, i treći put je Maja Ognjenović dizala na našeg korektora koji je konačno prošao, da bi Milena Rašić povisila na 19:17.

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

15:13 PREOKRET SRBIJE

Doneo je rezultat tajm-aut koji je uzeo Terzić, jer su naše devojke uz dve greške rivalki i tri sjajna napada Tijane Bošković došle do preokreta serijom 5-0 za 15:13.

10:13 Terzić nemoćno širi ruke

Čuvaju Korejke +3, ušle su u bolji ritam, pa naš selektor Zoran Terzić nemoćno širi ruke kraj terena. Bilo je 8:11, pa 10:13 i morao je da uzme tajm-aut…

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

6:8 PREOKRET

Neće se tek tako predati odbojkašice Koreje, naprotiv, vezale su one tri dobra napada i od 5:2, odnosno 6:5, preokrenule i povele sa 8:6.

5:2 Šta radi Bošković?!

Nastavlja Tića da „bije“ fenomenalno, uzela je i četvrti poen da Srbija ima vođstvo od tri poena u ranoj fazi borbe za bronzu.

3:1 Tijana počela sjajno

Kakav početak meča za Tijanu Bošković, vezala je naš korektor tri poena za vođstvo Srbije. Samo neka ovako nastavi…

02.00 DOBRO DOŠLI

Dobro veče ili dobro jutro, dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo u kojem ovaj put pratimo meč odbojkašica Srbije protiv Južne Koreje za olimpijsku bronzu u Tokiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare