Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije
foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Zoran Terzić, selektor odbojkašica Srbije, analizirao je susret sa Francuskom (22:25, 25:18, 25:7, 25:20) i istakao kako su ga iznenadile igračice.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne mogu da kažem da sam odahnuo, utakmica nije bila neizvesna uopšte. Kako smo mi igrali u prvom setu i koliko su devojke bile, da li impresionirane atmosferom, ili pomalo uplašene od tog četvrtfinala zato što se igra u Beogradu… Generalno nikada nisu bile takve. Sada su igrale veoma tvrdo, bez nekih tečnih akcija, bez nekih stvari po kojima su prepoznatljive naše igračice, bez servisa pre svega. Slabo je sve to izgledalo. Kasnije kada smo dobili drugi set, kada su se malo opustile, stvari su došle na mesto i bilo je vrlo lako do kraja utakmice“, rekao je Terzić.

Naredni rival naše selekcije biće Turska. Dugo se prepričavalo čuveno finale kada je Srbija sa 3:2 uspela da savlada Turkinje usred Ankare.

„Ne samo da smo prošli finalisti, nego dugo godina ratujemo sa njima. Pobedili smo ih 2015. za bronzu, pa 2017. smo ih dobili u polufinalu, pa 2019. u finalu… I 2011. u polufinalu. Redovno ratujemo u završnicama šampionata. Izuzetno su dobra ekipa, sastavljena od odličnih igrača sa vrlo dobrom klupom. One igraju u jednoj od najjačih liga na svetu. Još jedan detalj je važan, koji može da odluči, a nadam se da neće biti na njihovoj strani – želja. One će biti izuzetno motivisane, ne samo da nam vrate dugove iz Ankare, i od pre toga, nego da dođu najzad do tog zlata, koje nemaju, a do kog su bile blizu nekoliko puta. Biće vrlo teško pobediti tu utakmicu, ali uz pravu želju i motivaciju i relaksiranu igru imamo šanse“.

Srpski strateg sa uspehom radi u turskom Fenerbahčeu, a veliki broj naših igračica je igralo ili igra u toj ligi. Ipak, to ne vidi kao veliki plus naše selekcije.

„Nema tu prednosti, s obzirom na to da njihov trener vrlo dobro poznaje naše igračice, da ja vrlo dobro poznajemo sve njihove. Neće biti nekih iznenađenja sigurno. Suština priče će biti ko bude bolje ispoštovao i uopšte mogao da odradi taktički sve te stvari koje se kažu pre utakmice. To zavisi od talenta, želje i koliko si spreman. To ćemo videti prekosutra“, završio je Terzić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar