Kristijano Ronaldo
Foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Dok je Srbija igrala prijateljski susret sa Katarom (4:0) u grupi A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo odigrana su dva susreta. Još jednom je sav šou pripao Kristijanu Ronaldu, najpre po negativnom, a onda po istorijskom činu.

Utakmica Katar – Srbija ekskluzivno je dostupna za sve SBB korisnike, na EON, Total TV i D3 platformama, a možete je pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže!

PROČITAJTE JOŠ

Irska je umalo napravila prvorazrednu senzaciju, ali je ipak upisala i treći poraz (2:1). Portugal je uspeo da preokrene rezultat, iako je od 43. minuta bio u zaostatku.

Ipak, Ronaldo je najpre pogodio u 89, a zatim i u 96. minutu i tako doneo pobedu Portugala sa 2:1.

To znači da Srbija sada ima imperativ pobede protiv Luksemburga za tri dana jer Portugalci imaju tri boda prednosti.

Jedini pogodak na meču za Irsku postigao je Džon Egan nakon kornera koji je sjajno izveo Džejmi Mekgrejt.

Ipak, sve je moglo da bude potpuno drugačije da Ronaldo nije izgubio živce u 15. minutu. Portugal je dobio penal zbog faula Džefa Hendrika, a Ronalda je potpuno iz takta izbacio O’Šej. Prišao je do njega, nešto mu poručio, a kada mu je i šutnuo loptu sa bele tačke na kraju ga je Ronaldo i udario.

Posle svega je Kristijano bio potpuno van sebe, pa je i promašio penal. Tačnije odbranio je golman Bazunu kog će u Irskoj slaviti kao heroja.

Kristijano Ronaldo
Foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Ipak, sve se preokrenulo na samom kraju. Ronaldu se možda i vratilo za onaj poništeni pogodak protiv Srbije, pa je u 89. minut postigao gol za 1:1. Sa ova dva gola je postao i najbolji strelac jedne reprezentacije svih vremena sa 111 pogodaka (najbolji međunarodni strelac).

Luksemburg je golovima Gonsalveša i Rodrigesa stigao do 2:0, a na kraju je Makhmudov samo uspeo da smanji rezultat na 2:1.

Nakon ovog kola Portugal je prvi sa 10 bodova, dok Srbija zauzima drugu poziciju sa sedam. Treće mesto pripada Luksemburgu sa šest bodova iz tri susreta.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

Grupa A, 4. kolo

Portugal – Irska 2:1 (0:1)

(Ronaldo 89, 90+6 – Egnan 45)

Luksemburg – Azerbejdžan 2:1 (2:0)

(Gonsalveš Pinto 8, Rodrigues 28 p – Makhmudov 67)

Standings provided by SofaScore LiveScore


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare