EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Sve zanimljive detalje sa utakmice pročitajte u našem blogu.

Odbojkašice Srbije pobedile su Poljsku sa 3:1 (18:25, 25:13, 25:23, 25:18) nakon velikog preokreta u trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Ovo je bio treći trijumf naših devojaka, koje neumoljivo grabe ka nokaut fazi, a do sada su izgubile samo set.

PROČITAJTE JOŠ:

Poljska pored Srbije važi za favorita u grupi, pa je ovo bio derbi koji će verovatno odlučiti ko će sa prvog mesta otići dalje.

Najzaslužnija za pobedu našeg tima bila je Tijana Bošković, koja nije blistala u prvom setu, ali se onda raspucala i do kraja sakupila čak 31 poen.

Kod Poljakinja najbolja je bila Magdalena Stisjak sa 20 poena.

Srbija je bila bolja u napadu (53:44), blokovima (9:6), dok su Poljakinje napravile više asova (5:6), ali i grešaka (23:27).

EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Izabranice Đovanija Gvidetija su sporo ušle u meč, držale su se do 6:7, a onda dozvolile seriju protivnica koje su očas posla pobegle na 10:17.

Održale su Poljakinje stečenu prednost do kraja seta, servis ih je odlično služio i lagano su doške do prednosti.

Istina je da su Poljakinje imale i malo opuštanje pri kraju prvog seta, ali Srpkinje nisu ozbiljno zapretile.

Sve se promenilo u drugom delu, kada je Srbija smanjila broj grešaka, a podigla energiju i agresivnost – ono što je Gvideti i tražio u pauzi između setova.

Odmah su naše devojke stekle prednost od 4:1, a na krilima Bošković i Jovane Stevanović odlepili smo se na 10:4.

Do kraja drugog seta Srbija je dodala gas, te taj deo igre rešila u svoju koristi sa ubedljivih 25:13.

Nešto bolje Poljakinje su bile u trećem setu, koji se kasnije ispostavio kao preloman.

Zaostajali smo uglavnom po dva, tri poena sve do 13:15. Bošković je tada neuspešno napala, ali smo sa dva vezana poena smanjili na 15:16. Nisu uspele Poljakinje da smeste loptu u polje, pa je na semaforu stajalo 16:16. Rožanski je optom poentirala, ali je ubrzo i pogrešila. Srbija je povela preko Tijane Bošković, a Poljakinje su opet pogrešile, pa je selektor Lavarini tražio još jedan tajm-aut – 19:17.

Dozvolili smo Poljakinjama da se vrate i izjednače na 20:20, a sve do 23:23 igralo se poen za poen. Došle su Srpkinje do set lopte nakon dobrog napada, a Maja Aleksić nam je donela preokret u setovima.

Tijana je boila raspucana na startu četvrtog seta, pa smo se brzo odlepili na 8:4. Vezale su Poljakinje tri poena nakon tajm-auta, ali su Srpkinje došle do lakog poena i prekinule niz protivnica. Aleksić nam je donela prednost od 10:8 nakon smeča, ali su Poljakinje brzo uzvratile istom merom. Bošković je završila još jedan poen za Srbiju, pa je na semaforu stajalo 12:9. Protivnice su za kratko smanjile, ali je Bošković još dva puta bila neumoljiva – 14:10.

PROČITAJTE JOŠ:

Bilo je 16:10, pa 17:12 za nas, ali su Poljakinje prišle na 17:14. Gvideti je tada morao da zatraži tajm-aut, što je bio dobar potez i opomena da nema opuštanja.

Stevanović je prekinula seriju protivnica, a Lozo je asom povećala prednost na 19:14. Vezale su Srpkinje još dva poena, a Poljakinje su živnule i došle do 22:17. Maja Aleksić nas je približila pobedi, a Bošković nam je donela meč loptu. Aleksić nam je blokom donela veliko slavlje.


Srbija – Poljska 3:1 (18:25, 25:13, 25:23, 25:18)

Dvorana: Top Sport Hol, Gent; Sudije: Javuz Akdemir, Pedro Lopez Pinto

Srbija: Buša, Lazović, Drča, Popović, Uzelac, Ognjenović, Kurtagić, Pušić, Bjelica, Aleksić, Stevanović, Jegdić, Bošković, Lozo; Selektor: Đovani Gvideti.

Poljska: Stenzel, Korneluk, Vitkovska, Galkovska, Stisjak, Fedusio, Lukašik, Ščiglovska, Vološ, Šlagovska, Venerska, Pacak, Rozanski, Jurčik; Selektor: Stefano Lavarini.

Standings provided by Sofascore

Srbija - Poljska 18:25, 25:13, 25:23, 25:18

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar