Ivana Vuleta Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Emotivno

Srpska atletičarka Ivana Vuleta okitila se zlatnom medaljom na Svetskom prvenstvu na otvorenom u Budimpešti u konkurenciji skok udalj.

PROČITAJTE JOŠ:

Vuleta je skokom od 7,14 metara pokupila zlato, zaplakala, a nakon što je shvatila šta je uradila, otišla je u zagrljaj trenera Gorana Obradovića.

On ju je sačekao za srpskom zastavom, osmehom i suzama u očima.

Nešto kasnije Ivana je ogrnuta srpskom zastavom otrčala šampionski krug, a pored nje bile su Tarom Dejvis-Vudhol i Alinom Rotaru-Kotman.

Ko je Goran Obradović?

On je atletski trener, koji sa Ivanom radi još od 2013. godine. Za to vreme zajedno su osvojili preko 20 medalja, a ovogodišnja sa Svetskog prvenstva je posebno bitna, jer je oboren i nacionalni rekord.

Pored toga, Goran je sa Ivanom uspeo da osvoji i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, a Srbija je takav uspeh čekala 60 godina.

Sada zajedno mogu da se okrenu radu i treningu za Olimpijske igre naredne godine u Parizu, na kojima će Vuleta pokušati da se domogne i zlata.

PROČITAJTE JOŠ:

Obradović je i sam bio atletičar, radi u Vojvodini, a aktivan je član stručnog saveta Atletskog saveza Srbije. Ujedno je i najtrofejniji atletki stručnjak u istoriji naše zemlje, a dobitnik je i mnogobrojnih društvenih priznanja.

Kao takmičar najveće uspehe napravio je 1991. i 1992. godine kada je postao vicešampion države u disciplini skok uvis.

Kao trener počeo je da radi sa Stevanom Zoričem, Đorđem Niketićem, Markom Milinkovim, a 2005. godine je sa kolegom Feđom Kamasijem stvorio prvi višebojski tim u Srbiji. Taj tim iznedrio je veliki broj uspešnih sportista – Mihaila Dudaša, Igora Šarčevića, Slobodana Matijevića, Dina dodiga, Darka Pešića…

U periodu od 2014. do 2016. godine Goran je radio sa crnogorskom skakačicom uvis Marijom Vuković, a ona je u tom razdoblju postala nacionalna rekorderka sa skokom preko 1.95 metara.

Nakon toga došlo je do saradnje Obradovića i Vulete, a sve ostalo je istorija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar