Legenda srpskog vaterpola u razgovoru za Nova.rs analizirala neuspeh vaterpolista.

Leto iza nas bilo je teško zareprezentaciju Srbije u vaterpolu koja je na tri velika takmičenja ostala bez medalje. Nakon neuspeha u Svetskoj ligi i na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj usledio je fijasko na Evropskom prvenstvu u Splitu.

PROČITAJTE JOŠ

O svemu što se dešavalo smo razgovarali sa proslavljenim reprezentativcem i vaterpolo legendom Nikolom Rađenom koji je za Nova.rs analizirao neuspeh vaterpolist.a

„Posle olimpijskih igara nas je napustilo šest velčanstvenih. Ti momci koji su sada reprezentativci Srbije i koji će nas predstavljati u narednom periodu su svetla budćnost. Namerno sam rekao budućnost jer ti momci imaju veliki potencijal. Peto mesto u Budimpešti sigurno nije dobar rezultat kao ni deveto mesto u Splitu. Međutim, videlo se kroz pripremne utakmice da ekipa imaju jako veliki potencijal, da su se te ekipe pobeđivale“.

Rađen je istakao na čemu treba da se radi kako bi ovaj tim ostvario uspehe u narednom periodu.“Momci koji nas predstavljaju i koji nose kapicu Srbije, moraće puno bolje da naprave atmosferu između sebe, moraće bolje da nađu inspiraciju u sebi. Igranje u klubu i reprezentaciju su dve različite stvari“.

Rađen se osvrnuo i na probleme tokom šampionata u Splitu.

„Apsolutno treba da postoji poverenje igrača u Dejana Savića, a to se nije videlo u Splitu. Videli su se prazni pogledi, nepopštovanje igre, čudne odluke igrača u odbrani i napadu. Dosta je to uticalo da to deveto mesto bude realno što je pogrešno. To istorija i kredibilitet Srbije ne dozvoljavaju“.

Šta je još rekao Nikola Rađe možete pogledati u kompletnom intervjuu u videu na početku teksta.

I na ovom velikom takmičenju podrška našoj podmlađenoj reprezentaciji je UNIQA – zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije.

Vaterpolo Srbija promo

BONUS VIDEO Dača Ikodinović: Deki i ja smo u šali pričali da je dobro ako stignemo do četvrtfinala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar