Foto: Tanjug/Joel Marklund for OIS via AP

Paraolimpijske igre svečano su otvorene u Tokiju, spektakl nije kaskao za Olimpijskim igrama koje su se nedavno održale.

PROČITAJTE JOŠ

Vatromet, vizuelni efekti i atraktivan program koji predstavlja japansku kulturu i tradiciju ponovo su bili na visokom nivou.

Posebno upečatljiv momenat bilo je iznošenje zastave Avganistana, koji na kraju nije mogao da pošalje sportiste zbog dramatične situacije u zemlji.

Međunarodni olimpijski komitet želeo je da pošalje poruku podrške avganistanskim paraolimpijcima, koji su makar mogli da vide svoju zastavu na otvaranju.

Srbiju će predstavljati 19 sportista i sportistkinja u 7 sportova, prvobitno je trebalo da imamo 20 predstavnika, ali Dejan Jokić neće nastupiti u streljaštvu jer je pozitivan na koronavirus.

Trebalo je da nastupa u klasi SH2, važdušna pušta ležeći, zatim stojeći i malokalibarska puška ležeći stav.

On je u svojoj uspešnoj karijeri, ekipno i pojedinačno, osvojio 14 medalja na domaćin takmičenjima, kupovima i svetskim i evropskim prvenstvima.

Jokić je 2019. na Svetskom prvenstvu u Australiji u ekipnom nastupu oborio svetski rekord i ostvario kvotu za Tokio, pa je ovo težak udarac za naš sport.

Delegacija Evropske unije je ponosni partner Paraolimpijskog komiteta Srbije

Paraolimpijici Srbije, Paraolimpijski komitet Srbije
Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram