Foto: Eibner-Pressefoto/Heike Feiner / imago sportfotodienst / Profimedia

Nekadašnja srpska rukometašica Ljiljana Knežević Maksić nije više članica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

A nije ni Milorad Krivokapić jer su oboje podneli ostavke na svoja mesta u nedeljama posle neuspeha reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Rukometaši Srbije su poraženi u prvoj fazi Evropskog prvenstva u Nemačkoj, što je za sobom povuklo prvo odlazak Jelene Erić, a sada i Knežević Maksić i Krivokapića.

Ljiljana, najbolji strelac reprezentacije svih vremena, u Savezu je bila zadužena za ženski rukomet kao i Erićeva, dok je Krivokapić bio zadužen za muški rukomet.

„Mene je sramota, ništa nismo uradili kao tim, svrha mog postojanja ovde je bespotrebna, ništa nisam doprinela“, rekla je Knežević Maksić, a preneo Sportski žurnal.

Ljiljana Knežević Maksić (arhiva) Foto: Starsport

Isti list navodi i razlog za Krivokapićevu rezignaciju radom u Upravnom odboru kuće srpskog rukometa.

„I ja podnosim ostavku, jer se osećam kao Ljilja. Godinu i po dana sam zadužen za mušku reprezentaciju, a isključen sam iz svega, nikakvu komunikaciju nisam imao. Jednom sam rekao Mileni Delić za to, a ona da ‘ima vremena’. Evo godinu i po dana ima vremena… Dosta je od mene. I, da, prljave stvari se guraju pod tepih, to je istina“, rekao je Krivokapić.

Na sednici Upravnog odbora od četvrtka donete su odluke o razrešenju selektora Tonija Đerone, pomoćnika selektora Žikice Milosavljevića, Predraga Rajkovića sa mesta kondicionog trenera i Dimitrija Pejanovića kao trenera golmana.

BONUS VIDEO Moto GP testiranja: Akosta kao da nije ruki

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar