Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Habib Nurmagomedov, čuveni MMA borac i neporaženi šampion u lakoj kategoriji uzburkao je javnost odlukom da poptiše za fudbalski klub Legiju iz Dinama.

Informaciju prenose ruski i američki mediji, a Legija je podelila fotografiju na kojoj se Habib rukuje sa Šamilom Gadžijalijevičem Lahjalovim, predsednikom ruskog trećeligaša.

PROČITAJTE JOŠ:

Njih dvojica su uslikani pored ugovora, a Lahjalov je rekao i na kojoj poziciji vidi dagestanskog borca.

„Već vidim Habiba kao čistog napadača. Može da unese sumu u ugovor i sam. Habib je prijatno iznenadio svojim razumevanjem fudbala i njegovog razvoja“, rekao je Lahjalov.

Doduše, vest o potpisu se nije pojavila na klupskom sajtu odmah, ali je predsednik Legije pre dve nedelje rekao da će Nurmagomedov pomoći tom klubu da dobije novog sponzora.

Međutim, u januaru ove godine je Nurmagomedov već najavio da će se okušati i u fudbalu.

„Spremam se za svoj fudbalski debi. Slobodan sam igrač i spreman sam da prihvatim ponude“, napisao je tada Habib. On je definitivno odustao od oktagona posle UFC 254.

Njemu je lani preminuo otac Abdulmanap Nurmagomedov, od posledica komplikacija sa koronavirusom, posle čega je Habib obećao majci da se više neće boriti.

Pobedio je Džastina Gejdžija i posle UFC 254 se okrenuo fudbalu, a da li baš kao igrač, to tek treba otkriti narednih dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram