Rajli Opelka, Foto: EPA-EFE/WARREN TODA

Američki teniser Rajli Opelka plasirao se u finale mastersa u Torontu pobedom nad Stefanosom Cicipasom u tri seta u subotu uveče.

Cicipas je posle 7:6 (2), 6:7 (4) i 4:6 morao da pruži ruku boljem i nauči lekciju da ne priča mnogo pred mečeve.

PROČITAJTE JOŠ:

Jer, poslednjih meseci kad god bi rekao da je vreme za promene na vrhu svetskog tenisa, već u nekom od sledećih mečeva je gubio od slabijih rivala.

To se desilo u Londonu, Tokiju, sada i u Torontu, gde je Opelka prošao u finale i za titulu će se nadmetati sa Danilom Medvedevim.

„Igrao sam sjajno! Ovakvi tereni odgovaraju mom stilu igre, pa nije slučajno što je Džon Izner bio u drugom polufinalu. Mislim da smo trenutno dvojica najboljih servera na turniru, tako da, činjenica da smo obojica ovde govori o uslovima i okolnostima“, rekao je Opelka posle meča.

Cicipas je u Kanadi postao prvi igrač koji je ove godine stigao do 45 pobeda na ATP turu, ali ima samo dva osvojena turnira, Lion i Monte Karlo.

„Stefanos je definitivno popravio svoj ritern. Na 5:5 u prvom setu mnogo loptica je počelo da se vraća. On brzo misli i ima visok teniski IQ, to je bilo očekivano, ali ga izdvaja od ostatka grupe“, dodao je Opelka.

Da podsetimo, poslednji Amerikanac koji je osvojio kanadski masters bio je Mardi Fiš, kome je to pošlo za reketom još davne 2011. godine.

BONUS VIDEO: Maja Ognjenović i Tijana Bogdanović o utiscima posle Tokija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar