Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Andrija Gerić, legendarni odbojkaš i nekadašnji saigrač Slobodana Kovača, iznenađen je načinom na koji je Boba prestao da vrši funkciju selektora.

PROČITAJTE JOŠ

Slobodan Kovač, koji je od ove subote više nije selektor odbojkaša Srbije, objasnio je za Nova.rs kako se prema njemu poneo Savez, koji čak nije odlučio ni da mu javi da je saradnja okončana.

Bio je to samo poslednji u nizu nekorektnih poteza prema igračkoj legendi i selektoru koji je doneo Srbiji evropsko zlato pre samo dve godine, a koji čak nije imao ni ugovor već dugo.

Andrija Gerić, četvorostruki olimpijac i sada sportski psiholog, odgovarao je na pitanja pratilaca na Instagramu i izneo svoj ugao.

„Nisam baš iznenađen otkazom Bobi Kovaču, o tome se u odbojkaškim klubovima šuškalo već duže vreme, nisam iznenađen time, samo načinom na koji je to urađeno, jer nije baš primeren. Puno pitanja je o ovome, ovo je moj ugao. Boba je napravio uspeh, bili su prvi na Evropskom prvenstvu, posle se nisu kvalifikovali na Olimpijske igre, na jednom teškom turniru. Dalje, Svetska liga ove godine nije iskorišćena jer nismo napravili rezultat, nismo izbacili nekog mladog igrača. Na Evropskom smo bili četvrti, što je za mene dobar rezultat s obzirom na uslove i ekipu koju ima. Realno su sve tri ekipe bile malo bolje od nas, ako pogledate. E sad, posle toga, šta Savez hoće, nemam pojma.“

Slobodan Boškan je ime koje se spominje već u javnosti, a Gerić se nada da će mu se ukazati poverenje.

„Vidim da od srpskih trenera guraju Slobodana Boškana, koji je super. Savez mora pre svega da razmisli o dugoročnoj strategiji, šta dalje sa muškom odbojkom. Šuška se o strancu, videćemo. Voleo bih da selektor bude Bole Boškan, ne znam da li će prihvatiti. Igrači igraju u slabijim klubovima i mora da se napravi smena gerenacija“, naveo je Gerić.

BONUS VIDEO Gerić: Moramo da mislimo svojom glavom!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar