Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©, Shutterstock

Traži se smena Dejana Filipovića

Podigla se velika prašina nakon meča 18. kola između TSC-a i Partizana koju su crno-beli posle mnogo preokreta dobili sa 3:2.

Razlog je bila sumnjiva situacija u kaznenom prostoru Partizana kada je prema mišljenju Crvene zvezde propušten da bude dosuđen penal za TSC.

PROČITAJTE JOŠ

Oni su situaciju uporedili sa večitim derbijem kada je za manji kontakt dosuđen penal za Partizan, a tim povodom su se oglasili saopštenjem koje prenosimo u celosti.

„Fudbalski klub Crvena zvezda najoštrije osuđuje i još jednom skreće pažnju javnosti na neprimerenu i nesportsku spregu FK Partizan i Fudbalskog saveza Srbije. Taj odnos o kome smo već mnogo puta govorili podrazumeva konstatnu podršku i protekciju FK Partizan od strane sudijske organizacije FSS tokom čitavog jesenjeg dela prvenstva, a nastavljeno je i juče na utakmici u Bačkoj Topoli. Sada se svi prave potpuno ludi na dva očigledna penala koji nisu dosuđena za TSC. Prvi pri rezultatu 1:0 za TSC u 23. minutu, a drugi u 74. minutu. Da stvar bude gora, prvi penal je mnogo očigledniji nego onaj koji je dosuđen u derbiju protiv Crvene zvezde, naravno za Partizan. VAR soba koja je tada sve videla i sve zaustavljala, ovog puta, iako je isključivo u njenom domenu bilo da pozove glavnog arbitra, to nije učinila. Međutim, to nije bilo ni za očekivati da će učiniti Srđan Jovanović koji je sedeo u VAR sobi, a koji je video nepostojeći penal prošle sezone u Subotici na meču Spartak – Partizan, naravno, za Partizan. Takođe, nije samo Srđan Jovanović to „prevideo“, već i glavni arbitar Aleksandar Živković koji je bio u VAR sobi na večitom derbiju i koji je video taj famozni penal koji je „napravio“ Katai. Jer, kada je Srđan Jovanović u VAR sobi, onda se pobedi Javor u Ivanjici sa 0:4, a kada nije, onda ni 3:1 nije dovoljno i može da se diže halabuka kako bi se Jovanović vratio. A kada je Aleksandar Živković u VAR sobi, sviraju se smešni penali poput onog u poslednjem večitom derbiju, ali se pritom vidi penal u Surdulici kome se javnost smeje, jer kad je važno – Jovanović i Živković se uvek delegiraju.

Zbog svega što smo naveli, Crvena zvezda još jednom zahteva smenu predsednika sudijske komisije Dejana Filipovića, a shodno tome i aktuelnog prvog čoveka FSS Nenada Bjekovića. Istovremeno, zahtevamo da dobijemo zvanično i javno obaveštenje kako je rođeni brat Danila Grujića koji sada radi u Partizanu bio delegiran na Partizanovim mečevima. Ukupno četiri puta ove sezone, i interesantno – u tri utakmice u nizu posle večitog derbija. Iz svega ovoga, apsolutno je jasno zbog čega smo se borili da Nenad Bjeković ne bude prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije i zbog čega apsolutno želimo smenu predsednika sudijske komisije Dejana Filipovića. Način na koji se delegiraju sudije je kriminalan, a analiza njihovog suđenja je za svaku osudu. Ne želimo na utakmicama Crvene zvezde da vidimo ni Srđana Jovanovića, ni Aleksandra Živkovića, niti Jovana Grujića jer su sva trojica pokazali da su vojnici u službi FK Partizan.

Zvezda to neće i ne želi da trpi. Nastavićemo da se borimo i da dokazujemo o kakvoj se prevari radi, a nećemo da ćutimo ni na ono što rade našem klubu, jer nam je na jučerašnjem meču protiv Mladosti iz Lučana, VAR poništio regularan gol Aleksandra Kataija zbog prekršaja koji je dosuđen Aleksandru Pešiću, a koji nije postojao. Penal nad Bukarijem u Nišu, VAR takođe nije video i još mnogo detalja.

Da je suđenje u ovom prvenstvu bilo i malo poštenije FK Crvena zvezda bi već imala 20 bodova prednosti. Svesni smo da nas čeka borba sa najprljavijim mogućim protivnicima.

Zbog toga moramo da budemo još jači, snažniji, fokusiraniji i spremniji da bismo uspeli u ovoj borbi za titulu u kojoj za protivnika imamo, ne samo večitog rivala, nego i FSS koji predvodi Nenad Bjeković“.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde pevaju sa fudbalerima posle debakla u Monaku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar