Košarkaši Srbije igraju protiv reprezentacije Izraela u 4. kolu D grupe na Evropskom prvenstvu, a Zufer Avdija prati sina Denija.

Deni Avdija je glavna uzdanica Izraela, dok je njegov otac legenda jugoslovenske košarke i Crvene zvezde čije je boje branio od 1979. do 1990. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Nemoguće je da neko kao on ne bude u Pragu, pa je susret u prestonici Češke bio idealan za razgovor o utakmici Srbije i Izraela.

„Nisu pomešana osećanja, bila bi da su reprezentacije na istom nivou. Ono što sam video od Srbije protiv Finske nisu više pomešana, osećanja su teška pred utakmicu. Mislili su svi da treba sačuvati Jokića i da onda možeš da napraviš nešto. Nisu shvatili da tu ima 12 Jokića“, kaže Zufer Avdija za Nova.rs.

Dalje nam objašnjava šta bi trebalo da se dogodi da „orlovi“ kiksnu, ali ni sam ne veruje previše u to.

Foto: Nova.rs

„Na Evropskom prvenstvu posle tri-četiri utakmice i tako dobrih igara, možda ima i neki mali pad da uhvatiš ekipu na spavanju ili neraspoloženu tog dana za neko iznenađenje, a to bi bio poraz Srbije. Srbija je sigurno prva u ovoj grupi, to niko ne može da joj uzme, a Izrael bi na pobedi živeo narednih 15 godina. O tome bi se pričalo. Poraz? Pa svi su izgubili, ono što se vidi u igri reprezentacije nije nikakvo čudo“, naglašava Avdija senior.

Taj loš dan je Izrael imao protiv Poljske, kada je doživeo prvi poraz na Evrobasketu.

Foto: Nova.rs

„Nije to pad, mislim da su i te pobede bile teško izvojevane, posle minusa 15 i došle su nekako više individualno nego nekom košarkom lepom za oko. Kad vidiš kakvu košarku igra Srbija, onda ostali igraju nešto drugo. Taj pad protiv Poljske nije nešto neočekivano, jer su protiv Finske i Holandije jurili rezultat do kraja. Dođe do umora i fizički i psihički ne možeš da juriš rezultat na svakoj utakmici da se mučiš do kraja. Nijednu utakmicu nisu vodili 10-15 razlike, pa da mogu da odmore igrače, već se iscrpe i onda dođe neka Poljska“, dodao je Zufer Avdija.

Ceo razgovor sa čuvenim asom bićete u prilici da čitate u sredu, 7. septembra, na Nova.rs.

BONUS VIDEO: Pozdrav „orlova“ pred meč sa Izraelom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar